Härlig upphämtning

Vid ställningen 0-2 i andra halvlek gjort Magnus Haglund några avgörande byten. Det skulle dröja till 86:e minuten när Alexander Johansson reducerade efter att ha varit på plan i tre minuter och när matchuret precis skulle passera 90 minuter slog Mikael Boman till. Det var kvitterat, HBK gick för en seger men det hela slutade oavgjort 2-2.
HBK-managern Magnus Haglund ger sin syn på matchen:
- ÖIS är bra första tjugo sen jämnar vi ut spelbilden. I andra halvlek är vi överlägsna spelmässigt och fysiskt. Vi kör över dem i andra halvlek när vi kommer från ett tufft 0-2 underläge, mentalt starkt att komma tillbaka, vi fick visa upp vårt spel och vår fina fysik. Alla timmar vi lagt ner och tränat riktigt hårt fick vi ut i matchen. 

HBK skapade chanser men fick inte in bollen förrän Alexander Johansson fick göra sitt första seriemål för HBK.
- Jag kommer in vid 0-2 i forceringsfasen. Det blev lite ytor, vi fick bra energi och skapade mer lägen, och så fick vi in reduceringsmålet som ger oss mer energi så att vi kan kvittera.

Han lär inte glömma sitt första mål i Superettan.
- Jag tror det är Tot som vinner den på mitten, jag sticker i väg i djupled och Tot slår den i djupled, och sen blir det ett avslut vid första stolpen. Det var jävligt skönt att få göra första målet.

En som är mer van att göra mål i HBK-tröjan är Mikael Boman. Denna gång fick han kvittera och rädda en poäng till HBK.
- Det är ett inspel där Sadat vände bort sin back, inspel snett inåt bakåt, jag börjar egentligen vid bakre stolpen och tar några steg tillbaka in i plan och får på en härlig träff och sätter den vid stolpen.

För moralen och attityden var det en viktig poäng för Bollklubben.
- Det var skönt att vi kunde ta poäng, vi trycker ner dem hela andra halvlek och förtjänar en poäng här om man ser till hela matchen. Det var skönt att kvittera men vi var inte nöjda med det utan vi ville gå för segern också. Skönt att åka hem med en poäng för det är aldrig roligt att förlora en premiär, menar ”Bosse”.

Magnus Haglund lovordar spelarna som kommer från egna Akademin:
- Vi har egna Akademispelare som visar framfötterna. Vi har ett centralt mittfält med Erik, 20 år, och Kazper, 17 år, går in och gör en väldigt fin match, framför oroligt i andra halvlek. Sen gjorde ”Alle” ett mål där han blir framspelad av Tot så Akademin levererade stort i vanlig ordning.

- Vi kvitterade i 90:e och tack vare det så är jag glad. Sett till hur andra halvlek ser ut så är vi så överlägsna så vi kunde gjort ett tredje mål också, avslutar Magnus Haglund efter att HBK spelat 2-2 borta mot Örgryte IS i seriepremiären.