Glada röster efter segern

Det blev årets första seger i Superettan när HBK besegrade Dalkurd FF och gav alla bollklubbare ett härligt slut på påskhelgen.
I paus stod det 0-0 efter att Dalkurd hade den farligaste chansen med en boll i stolpen.
- Jag tycker vi spelar bra i första halvlek och har många intressanta lägen runt Dalkurds straffområde men är inte fullt så skarpa som vi hade önskat i den fasen, säger Magnus Haglund strax innan han hoppar på bussen för resa hemåt i natten.

- I andra är det en bra inledning från vår sida där vi trycker tillbaka dem men de krånglar sig ur det greppet och jämnar ut matchbilden. Några byten blir bra för oss och ger ny energi och vi kopplar segergreppet, tycker Haglund.

När Alexander Johansson kom in genomfördes ett trippelbyte av Magnus Haglund.
- Vi går över till 4-4-2 och vi hade tryckt ner dem rätt mycket i andra halvlek, säger segerskytten ”Alle” efter TV-intervjun efter matchen.


Segersången "Segern är vår" sjungs för fulla muggar efter segern mot Dalkurd på Studenternas.

Han var inne på planen i dryga två minuter innan han avgjorde tillställningen.
- Deras målvakt är långt ut och rensar där Sadat får bollen. Sedan spelar han till mig och jag kommer en mot en, jag viken in i banan och skjuter bollen via bortre stolpen i mål. 

- ”Alle” är oerhört vass när han kommer in och möter trötta spelare, då är han är kylvass, berömmer Haglund.

Inhopp borta mot ÖIS och mål, samma sak denna gång. Ska du kallas super-sub nu?
- Ja, nästan kan man kalla det, skrattar ”Alle”. Det är en skön känsla och det blir lättare att sätta sig i bussen på vägen hem.