Första förlusten för dam

HBK kom till tredje omgången fyllda av självförtroende men fick inte ihop spelet, varken defensivt eller offensivt mot ett väldigt bra FC Rosengård.

HBK startar offensivt men får inte träff i sin offensiva press och Rosengård får tidigt övertag i spelet. Emma Orrdal, som gör comeback från start, får direkt visa att hon är en bra målvakt.

Rosengård skapar några bra chanser som antingen försvaret eller Orrdal avstyr. HBK försvar sig väl och tyvärr så gör Rosengård första målet efter en tydlig offside. Det sätter prägel på matchen även hemmalaget förtjänade en ledning.

2 – 0 kommer lite ologiskt för HBK börjar precis komma rätt i positioner och börjar skapa ett eget spel med passningsspel som ger möjligheter till utdelning.

Första halvlek slutar med ett bra anfall av HBK där Nellie Granstam är nära att göra ett mål efter ett fint uppbyggt anfall. FC Rosengård leder fullt rättvist i paus med 2 – 0.

I andra halvlek spelar HBK upp sig något och är bättre med i matchen men det är Rosengård som gör målen. Arbnora Robeli tvingas utgå efter känning i foten. Nellie Andersson tar hennes position centralt i plan och Ebba Sandgren kommer in på en kant. Elsa Karlsson fick springa sig trött som forward och fick inte så mycket boll att jobba med. Sandra Holm ersatte Elsa och kom in med ny energi. Strax efter tvingas även Hanna Comnell byta och Emmy Ecklein ersatte.

- Samtliga som kom in gjorde bra ifrån sig och det är bra att vi har flera spelare igång som ger oss alternativ, säger Fredrik Andersson.

På några minuter gjorde Rosengård tre snabba mål och avgjorde definitivt matchen. Sandra Holm reducerade med kvarten kvar men HBK kunde inte få till någon riktig slutforcering.

Rosengård vinner klart rättvist även om det blev något eller några mål för mycket. Spelarna i HBK kom inte upp i normal nivå samtidigt som Rosengård var väldigt bra. Hemmalagets Olivia Lindstedt visade hög klass och bidrog stort till segern.

FC ROSENGÅRD 1917 - HBK DAM  5 - 1

Emma Orrdal – Hanna Comnell (75), Jennifer Andersson, Emma Skantz, Saga Holm – Arbnora Robeli (50) – Nellie Granstam, Matilda Johansson, Elvira Johansson, Nellie Andersson - Elsa Karlsson (68)

Avb. Ella Oscarsson, Emmy Ecklein (75) Sandra Holm (68), Ebba Sandgren (50), Ida von Schedvin, Izabella Patel

Mål: 1-0 (20) Marwa Said, 2-0 (23) Em Lundström, 3-0 (65) Marwa Said, 4-0 (71) Marwa Said, 5-0 (73) Saga Hagman, 5-1 (75) Sandra Holm