Derby i hemmapremiären

På långfredagen tar damlaget emot gästande BK Astrio i div. 1 södra. HBK dam inledde säsongen på bästa sätt genom att vinna mot Trelleborgs FF med 2 – 1. 

Motståndarna BK Astrio är nya i södra serien och inledde med förlust hemma mot Eskilsminnes IF med 3 – 0. Söndrumslaget var förra året nykomlingar och spelade då i mellersta serien precis som HBK gjorde under sin debutsäsong i div. 1.


HBK har återigen samtliga spelare disponibla. Emma Skantz, Saga Holm och Sandra Holm är tillbaka efter sjukdom. Charlotte Delin som haft skadeproblem är nu helt återställd och har kört förfullt i veckan.

- Vi förbereder oss precis som vi brukar och tar ingen hänsyn till att det är hemmapremiär eller ett lag från samma stad som står för motståndet. Det delas ut lika antal poäng i matchen som i alla andra, därför ser vi det som en i raden av svåra matcher i den här serien, menar Fredrik Andersson.


Damlaget hade ett väldigt fint facit på hemmaplan under förra säsongen och vi kan förvänta oss ett HBK som alltid ger 100 %.


HBK hälsar domare, motståndare och publik välkomna till reservarenan, plan 7 på Halmstad Arena på långfredagen den 15 april kl. 14.00.


Biljettpriset är 60 kr och 30 kr för medlemmar i Halmstads BK. För barn under 18 år är det fri entré. Det erbjuds enklare kioskförsäljning som öppnar god tid före match.