Damerna tog andra raka segern

Efter två spelade omgångar har HBKs damlag tagit samtliga sex poäng som delats ut. Långfredagens derby mot Astrio slutade 4 – 2 efter 1 – 1 i paus.

De yttre förutsättningarna för match förändras till det bättre under matchens gång och det blev en strålande vårdag. Gästerna tvingades ändra något i startuppställningen efter sjukdomar i truppen.

Matchen började med kraftigt övertag för HBK. Det var samtidigt en matchbild som passade Astrio med två farliga forwards som hela tiden krävde bevakning.

Efter 24 minuter gjorde Nellie Granstam 1 – 0 till HBK efter att fångat upp bollen i straffområdet. Nellie var för övrigt inblandad i väldigt mycket i anfallsväg där hon utmanade från sin högerkant på både utsida och insida.

Efter ett av få anfall lyckades Astrio kvittera, genom duktiga Wilma Leidhammar, på en omställning. Ställningen i paus skrevs till 1 – 1. Något som gästerna nog var mer än nöjda med.

I andra halvlek höjde HBK tempot och dominerade stort. Matilda Johansson gjorde 2 – 1 direkt och HBK fortsatte att trycka på. Nellie Andersson gjorde 3 – 1 men strax efter reducerade Astrio genom Nova Rolfsson. Då återstod fem minuter av matchen och man kunde förvänta sig en slutforcering av bortalaget men Nellie Granstam gjorde då sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 4 – 2 efter ett fint avslut.

- Vi gör en ganska bra match och spelar stundtals en fotboll så som vi vill. Det enda som egentligen är någorlunda jämnt i matchen i resultatet. Annars tycker jag vi är klart bättre än Astrio på alla delar av plan, säger Fredrik Andersson.

HBK Dam - BK Astrio, 4-2

Startelva Charlotte Delin – Hanna Comnell, Jennifer Andersson (85), Emma Skantz, Nellie Andersson – Arbnora Robeli – Nellie Granstam, Matilda Johansson, Elvira Johansson, Ebba Sandgren (45) – Elsa Karlsson (85)

Avbytare Emma Orrdal, Saga Holm (45) Emmy Ecklein (85) Ida von Schedvin (85) Sandra Holm, Izabella Patel.

Mål 1-0 (24) Nellie Granstam, 1-1 (36) Wilma Leidhammar, 2-1 (47) Matilda Johansson, 3-1 (80) Nellie Andersson, 3-2 (84) Nova Rolfsson, 4-2 (86) Nellie Granstam