Årets första trepoängare!

Vårväder på annandagen påsk när HBK besökte Studenternas IP för match mot Dalkurd i Superettans tredje omgång. Tre poäng!
Kamp på mittplan kännetecknade inledningen. Dalkurd hade första bra avslutet när Rahmani sköt i stolpen i 10:e minuten. Returen räddade Malkolm Nilsson Säfqvist utan större bekymmer.

HBK spelade fin fotboll i minut 13 och anfallet avslutades med ett skott decimeter utanför stolpen av Villiam Dahlström. Boman avslutade ett hyfsat tungt skott nån minut senare efter att ha vänt bort sin försvarare men Bobby Allain i Dalkurdmålet räddade.

Farlig frispark för HBK i 22:e minuten. Nästan hörna men en bit in på plan. Svedberg klippte till och i kalabaliken sköt Sadat Karim men skottet täcktes utanför till en resultatlös hörna.

Ju längre halvleken led desto mer HBK. Erik Ahlstrand sköt i en kontring i den 31:e minuten och den täcktes till hörna. Hörnan var riktigt farlig. Bollen rensades undan på mållinjen.

Dock farligt på en Dalkurdhörna i 36:e minuten. Nu Boakyes tur att knärädda på mållinjen.

Farligt på en hörna i den 45:e minuten. Snabbt tagen av Boakye och Ahlstrands inlägg ledde till avslut av Boman. Skottet från 6-7 täcktes ut till en hörna som inte hann tas innan halvleken var slut.

- Det känns som vi kommer ner mot kortlinjen och har lite svårt att få till det sista. Dalkurd började lite bättre men ju längre tiden gick känns det som det var mer vi, säger Villiam Dahlström i pausen till Discovery+.

HBK inledde väl i andra halvlek genom att etablera spel på motståndarnas planhalva även det inte direkt skapades några farligheter förutom hörnsparkar.

Lite mer avslut ju längre halvleken gick. Erik Ahlstrand levererade ett tungt avslut i minut 57 som krävde en utsträckning av Dalkurdmålvakten. Mikael Boman skarvade Andreas Bengtsson inlägg i målgaveln i minut 63.

Sista kvarten kom tre fräscha ben in. Kazper Karlsson ersatte Svedberg, Alexander Johansson ersatte Boman och glädjande nog Phil Ofuso-Ayeh tillbaka efter skadan i premiären 2021 när han ersatte Thomas Boakye.

HBK kontrade i den 79:e minuten efter en Dalkurdhörna. Emil Tot Wikströms passning mot Alexander Johansson nådde inte fram. Bollen hamnade dock hos Sadat Karim som passade "Alle". Han utmanade och satte in 0-1 via stolpen.  Drygt 3 minuter på planen.

Mycket lyftade från Dalkurd efter målet och uppgiften nu låg på att försvara de tre poängen. Alexander Berntsson kom in i 88:e minuten av just den anledningen.

En tydlig chans att avgöra kom vid 90:e minuter. Ofosu-Ayeh skulle bara hitta fram till "Alle" och Emil som var ensamma i boxen men passningen var både för lös och för nära målvakten.

Fem minuters tilläggstid och mycket bollar in i boxen från Dalkurd både i från vanligt spel och på fasta situationer.

Dalkurd fick en frispark utanför straffområdet och klockan hann ticka över 95 minuter innan den slogs. Spännande minst sagt. Kabashi skjuter strax över och därefter blåste domaren Tess Olofsson av matchen. Tre poäng hem till Halmstad.

Lagfoto med firande supportrar på läktaren bakom.

- Vi trycker ner dem ganska mycket i andra halvlek och orkade nog mer än dem och därför tar vi tre poäng tror jag, säger Alexander Johansson.

Dalkurd FF - Halmstads BK, 0-1 (0-0)

Startelva Malkolm Säfqvist Nilsson - Thomas Boakye (Phil Ofuso-Ayeh, 76), Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Jonathan Svedberg (Kazper Karlsson, 76), Erik Ahlstrand - Sadat Karim (Alexander Berntsson, 88), Villiam Dahlström (Emil Tot Wikström, 67) , Mikael Boman (Alexander Johansson, 76)