1-1 i genrepet för dam

HBK dam har haft en planering som innebär fokus på träning och mindre matcher för att förbereda sig på bästa sätt inför spel i årets serie. Genrepet mot bästa tänkbara motstånd, FC Rosengård, visar att stegringen verkar ha lyckats. 
Inför matchen så fanns det flera frågetecken kring några av spelarna i HBK dam. Emma Skantz, Saga Holm och Sandra Holm har varit sjuka och kunde inte komma till spel. Hanna Comnell har en överbelastning i låret och Nellie Andersson har haft problem med hälsenan o började på bänken. 

Backlinjen från start var därför nykomponerad men gjorde en stark insats där Jennifer Andersson höll ihop lagdelen på bästa sätt. Emmy Ecklein, Wilma Lindén och Izabella Patel visade att de vill vara med och konkurrera om spel i division 1 genom bra insatser. 

FC Rosengård hade en uppställning där de flesta har provat på spel i damallsvenskan och många har erfarenheter från spel i de olika ungdomslandslagen. 

Matchen börjar i ett högt tempo där HBK sätter press mot Rosengård. Efter bara två minuter kommer dock FCR till ett bra läge som Charlotte Delin i hemmamålet räddar. 

Därefter har Rosengård mycket boll utan att skapa några målchanser. Efter 20 minuter så jämnar spelet ut sig och HBK har flera fina anfall och några hörnor som ger möjlighet till avslut. 

Det är ofta spelarna på kanterna som skapar ytor åt sig själva eller andra, Ebba Sandgren som bara är 15 år, visar upp ett moget spel och vågar hålla i bollen. Nellie Granstam, 17 år, ligger bakom det mesta i anfallsväg. 
 
- Vi har tagit steg i vårt passningsspel och börjar hitta ett lugn som vi strävat efter, säger tränaren Fredrik Andersson
Första halvlek slutade mållös men båda lagen hade några möjligheter att spräcka nollan. 

I andra böljar spelet där HBK genom Elsa Karlsson gör 1 – 0 efter ett fint anfall där Matilda Johansson slår ett perfekt inlägg och Elsa vinner duellen i straffområdet och snyggt nickar in bollen i mål. 
Strax efter gör Rosengård ett liknade mål där Em Lundström kvitterar. 

Båda lagen har chanser till fler mål där Charlotte Delin avstyr ett anfall men samtidigt skadar sig efter en smäll på både fot och knä. 

- Charlotte är på röntgen och där hoppas vi verkligen att inget är skadat. Hon har kommit in fint i laget och visar kvalitet och ambitioner som gör laget starkare. 

HBK vinner många dueller på mittfältet där Elvira Johansson och Matilda Johansson visar vägen med stor uppoffring i sitt sätt att spela. Arbnora Robeli har kommit in och steg för steg kommit tillbaka till en form som fanns när hon spelade i landslaget. 
- Ja, vårt centrala mittfält skulle jag inte vilja möta själv. De kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt och är navet till vårt lagbygge. "Abbe" är matchad för att stegra formen men är redan tillbaka och är en enastående lagkapten. Elvira och Matilda är föredömen för många och ger laget kraft att orka lite till, menar "Fidde".

I andra halvlek kom Hanna Comnell in som högerback och visade att formen är tillbaka. Nellie Andersson kom in som vänsterback. En ovan position men gjorde en riktigt bra insats där hon ger möjligheter till spel på flera positioner. Ida von Schedvin kom in och avlastade en väldigt bra Ebba Sandgren mot slutet och Wilma Lindén var mittback i 90 minuter som ger ytterligare alternativ till en trupp med sund konkurrens. 

HBK DAM - FC ROSENGÅRD 1917  1-1

Charlotte Delin (80) – Emmy Ecklein (45) Wilma Lindén, Jennifer Andersson, Izabella Patel (45) – Arbnora Robeli – Nellie Granstam, Matilda Johansson, Elvira Johansson, Ebba Sandgren (84) – Elsa Karlsson.
Avb; Emma Orrdal (80) Hanna Comnell (45) Nellie Andersson (45) Ida von Schedvin (84)
Mål: 1 – 0 (60) Elsa Karlsson, 1-1 (67) Em Lundström