Tionde segern för damlaget

Damlaget vann lördagens match mot Hällaryds IF med 3 – 1 och tog sin tionde seger i årets serie. Statistiken talade för en stor HBK-dominans.

HBK hade fem avslut på mål i första halvlek och motståndarna inget. När slutsignalen gick så hade HBK 13 – 2 i avslut och visade att man tillhör topplagen i serien.

- Det är fyra lag som ryckt loss i toppen men TFF jagar för att komma i kapp. Man kan konstatera att det är klar fördel Bromölla men alla lag kan slå varandra så det kommer leva hela vägen ini kaklet, spår tränaren Fredrik Andersson.,


Att det skulle bli seger var inte på förhand självklart men damlaget visade direkt från start att man ville tillbaka på vinnarspåret efter förlusten mot FC Rosengård i senaste matchen.


HBK saknade Moa Karlsson som spelade för damallsvenska Vittsjö GIK mot Djurgårdens IF. Vilma Rydell startade som forward men skiftade i omgångar med Nellie Andersson längst fram.

- Både Vilma och Nellie gjorde varsitt mål och visar att vi kan hota även utan serien bästa forward.


Emma Nielsen gjorde först 1 – 0 och visade vägen för dagen. Laget gjorde en stabil insats även om sista tio minuterna blev lite stressiga där Hällaryd jagade för att komma i kapp. Segern kändes säker men stor eloge till motståndarna som aldrig gav upp.


Hanna Comnell var tillbaka som i backlinjen och visade att hon tillhör toppspelarna i serien tillsammans med Nellie Andersson som gjorde en storstilad insats på olika positioner.

- Hela laget var bra och det var en klassiskt lagseger, spetsat med fina individuella prestationer, säger Fredrik.


Tyvärr fick vi Alice Sandahlskadad i början på matchen, hon undersöktes på söndagen av Simon Bakkioui och kan förhoppningsvis vara tillbaka redan till nästa match. Emmy Ecklein hoppade in som vänsterback och gjorde en väldigt bra insats både offensivt och defensivt. Det visar en bredd i truppen där det finns ersättare på olika positioner.


HBK DAM - HÄLLARYDS IF  3 - 1

Maja Arvehell – Hanna Comnell, Alva Hed, Jennifer Andersson, Alice Sandahl (22) – Emma Nielsen, Matilda Johansson – Klara Nyberg (75), Nellie Andersson, Elvira Johansson – Vilma Rydell.

Avb. Emma Orrdal, Emmy Ecklein (22), Emma Harrysson (75), Mimmi Thydell, Alva Arvidsson.

Mål: 1 – 0 Emma Nielsen (7), 2 – 0 Vilma Rydell (42), 3 – 0 Nellie Andersson (67), 3 – 1 Mathilda Nilsson (73)