P19 vinst och fortsatt serieledning

P19 har haft ett späckat schema efter sommaruppehållet men fick i september en, välbehövlig, matchledig helg med några extra träningar på schemat. Seriespelet har, pga pandemin, blivit förskjutet och de 28 matcherna ska spelas på kortare tid än normalt.

HBK har ändå inlett P19-allsvenskan på bästa sätt och varit serieledare större delen av tiden, så också efter 16 spelade omgångar. Under söndagen stod Ängelholms FF på schemat på bortaplan.

Matchen fick en drömstart då Albin Binnefors gjordes ned i straffområdet redan i den första matchminuten. Tyvärr räddade ÄFF:s målvakt straffsparken och 0-0 stod sig halvleken ut, trots flertalet HBK-chanser. En uppryckning krävdes till den andra halvleken.

En uppryckning stod också de blåsvarta för. Tempot höjdes och spelet förlades ännu mera till Ängelholms planhalva. Ett blandat anfallsspel satte ÄFF-försvaret på prov och hotade hemmalagets målnolla. Ett hemmalag som matchen igenom kämpade tappert och stod för ett antal fina kontringsförsök.

I matchminut 62 kunde Jonathan Wadensten ge HBK en rättvis ledning efter ett fint anfall längst vänsterkanten. Möjligheter skapades också till 0-2 strax efter men istället stack ÄFF upp och kvitterade fem minuter efter 0-1 målet. Glädjen och lättnaden över att vara i ledning var med andra ord kortvarig.

Trägen vinner så också denna gång - HBK kämpade vidare och kunde se det matchavgörande 1-2 målet komma genom Oscar Murro efter 82 minuters spel. Återigen ett fint anfall längst vänsterkanten där Viktor Håkansson spelade in på forward som i sin tur friställde yttern Murro i straffområdet. 1-2 och tre poäng efter en gedigen andra halvlek från Bollklubben.

Ängelholms FF – HBK P19 1-2 (0-0)

Målen: 0-1 (62) Jonathan Wadensten (Mattias Saalem-Almgren). 1-1 (67). 1-2 (82)Oscar Murro (Ardi Hajdari).

Startelvan: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson, Taulant Parallangaj, Viktor Håkansson – Charlie Dagård (66), Melvin Sjöland, Mattias Saalem-Almgren, Oscar Murro (86) – Albin Binnefors, Jonathan Wadensten (63).

Avbytare: Ardi Hajdari (63), Remo Gotfredsen (66), Filip Eriksson (86), Hugo Neborg, Petter Andersson.