Oavgjort mot Mjällby

Strandvallen bjöd på riktigt ruskväder denna kväll, regn och kraftig blåst. Mjällby skulle vid vinst passera HBK i tabellen och HBK ville naturligtvis bryta sin förlustsvit. Efter ganska god underhållning givet de bedrövliga förutsättningarna slutade matchen 0-0.

Publikens sång värmde möjligen annars kalla spelare på ett blåsigt Strandvallen när gulsvarta Mjällby sparkade igång matchen.


Det blev en ryckig inledning med två lag som ville mycket. Något fler initiativ från Mjällby som bland annat renderade en hörna och något skott utifrån.


Men när regnet började falla med kvarten spelad började Halmstad få igång ett fungerande passningsspel med ett par långa sekvenser med bollen inom laget.


I mitten av halvleken hade Mjällby en bra period med först en frispark, därefter en hörna, sedan långt inkast och till sist en hörna igen där kraftfulle Jacob Bergström nådde högst, men nicken en bit över Malkolm Nilsson Säfqvists ribba.


Mjällby fortsatt något hetare med dryga halvtimmen spelad. Ett instick ledde sånär till friläge, sen ett volleyavslut i hyggligt läge – matchen kom närmare en riktig målchans.


Och i 42:a minuten kom den och den var HBK:s. Samuel Kroon krigade fram bollen till Antonsson med fint skottläge i straffområdet. Målvakt Eriksson dök ner och stötte ut halvträffen till Samuel Kroon som lossade bössan ur dålig vinkel och målvakten fick undan till en resultatlös hörna relativt enkelt.

Strax därefter ljöd halvtidsvisslan.

HBK genomförde ett byte i paus. Marcus Antonsson ersattes av Mikael Boman.

Och Boman var aktiv direkt från start. Först genom ett försök till lobbnick efter ett inspel i djupled och därefter genom ett lågt nickförsök vid första stolpen efter inlägg från Kroon, men ingen träff trots till synes bra läge. Detta tillsammans med ett fint omställningsläge där den sista passningen dessvärre slarvades bort innebar en pigg HBK-inledning.


Ännu mera så när Kurtulus inlägg från höger (54) nådde Tot Wikströms som nickade i ribban via målvaktens fingertoppar.


Efter en kvart hade Halmstads offensiv mattats och spelet jämnats ut. Och då (65) slog Mjällby till med sin dittills klart bästa målchans då Amin Sarr nickavslutade från nära håll. Nilsson Säfqvist stod för en fin parad på linjen och en alert Edvin Kurtulus fick undan returen. Fortsatt mållöst.


HBK genomförde ett nytt byte (75). Emil Tot Wikström ersattes av Thomas Boakye.


Matchen föll tillbaka i en långsammare lunk. 


Matchavslutningen var händelsefattig utöver en frispark till Mjällby med halvminuten kvar av stopptiden. Men rakt i muren och därefter var matchen över. Slutresultat: 0-0 och HBK tog en efterlängtad poäng.


Malkolm Nilsson Säfqvist efter matchen:
”En ganska bra allsvensk fotbollsmatch sett till förutsättningarna med tanke på vinden. Men visst var det besvärligt framför allt i andra halvlek då det var svårt att få kvalitet i utsparkarna. Men som sagt, stundtals bra fotboll ändå. Jätteskönt för mig personligen att få göra räddningen på deras farligaste målchans också. Som lag tar vi ett steg framåt idag jämfört med de senaste matcherna men vi har ändå en del att jobba vidare på. Inte minst att sätta målchanserna som vi har slitit med ett tag.”


MJÄLLBY AIF – HALMSTADS BK 0 – 0

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström (Thomas Boakye, 75) – Sadat Karim, Marcus Antonsson (Mikael Boman, 46)

Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Dusan Djuric, Simon Lundevall, Alexander Johansson

Varning Edvin Kurtulus (25)
Domare Mohammed Al-Hakim, Västerås

Publik 1226 (Strandvallen, Hällevik)