HBK möter Blåvitt

Efter ett långt landslagsuppehåll åker HBK norrut för att möta de blåvita änglarna från Göteborg och HBK:s tränare Magnus Haglund ser fram emot matchen. 

Det ska bli roligt att möta IFK Göteborg. Det är ett klassiskt möte för alla HBK:are och att dessutom få spela på Nya Ullevi gör det såklart extra kul. 


Efter förlusten mot Varbergs BoIS har HBK fått en välförtjänt vila och Haglund är nöjd med vad de har hunnit med. 

- Ja, även om vi gärna spelar match varje vecka så var det välbehövligt med två veckors uppehåll. Killarna har fått vila några dagar sen har vi tränat på, så vi känner oss både fräscha i kroppen och som att vi är där vi vill vara rent fysiskt så det känns bra. 


Söndagens motståndare IFK Göteborg har ett etablerat lag med många starka profiler. Men det är inget som Magnus oroar sig för. 

- De har flera individuellt starka spelare som kan göra väldigt fina prestationer och har bevisat många gånger varför de har spelat på hög nivå både på klubblagsnivå och på landslagsnivå. Så det gäller för oss att vara förberedda på det. Men det är inget som vi ändrar i sättet vi spelar på eller hur vi lägger upp vår taktik. Det gäller att göra jobbet hårt och visa attityd från början. 


Bara en poäng skiljer HBK och Göteborg åt i den jämna tabellen och Haglund tror att det är till HBK:s fördel. 

- Att vi ligger där vi ligger var de nog inte många som trodde i våras, inte heller att Göteborg skulle ha den placeringen. Vi är nöjda med vad vi har presterat hittills, men IFK som var högre tippade än oss kan säkert känna lite frustration och att pressen är på dem att de ska slå oss hemma på Ullevi, så kan vi sätta vår prägel på matchen så är det absolut till vår fördel. 


- Som vanligt är nyckeln till seger att sätta vårt försvarsspel och att vinna bollar i så gynnsamma positioner som möjligt för att kunna skapa farliga chanser. Offensivt är det viktigt att kunna variera anfallsspelet med långa och korta anfall för att göra det svårare att kunna försvara sig mot oss. Sen såklart är det ytterst viktigt att vi är effektiva när vi får chanserna, avslutar HBK:s tränare Magnus Haglund.