Damlaget visar styrka

Ett erkänt bra Trelleborgs FF stod för motståndet men inget kunde stoppa damlaget från att ta sin elfte seger i årets seriespel. Detta efter att de på Vångavallen vunnit med 3-2 och där haft ledningen i paus med 3-0. Skyttedrottningen Moa Karlsson (bilden) svarade för alla tre målen.

- Första halvlek är den bästa vi presterat, en perfekt insats både individuellt och som lag. Det går att använda den som instruktionsfilm i hur vi vill spela, berömmer Fredrik Andersson.

Laget agerade kompakt och aggressivt i försvarsspelet och rörligt och avslappnat i anfallsspelet. 1-0 kom redan efter 11 minuter där en lyckad kombination centralt med Vilma Rydell föranledde Moa Karlssons avslut.

2-0 stöter Moa Karlsson in på bakre stolpen efter en hörna slagen av Nellie Andersson i minut 28, medan 3-0 kom i 33:e minuten efter en utspark av Maja Arvehell som Vilma Rydell skarvar och friställer Moa som inte gör något misstag utan behärskat slår in bollen i mål.

Andra halvlek börjar på samma sätt med ett väldigt bra HBK som har kontroll på matchen. Efter en dryg timmas spel så har Trelleborg en bra period och skapar några hörnor där det blev avslut mot mål men Maja avstyr.

TFF reducerade i den 77:e minuten och fick ny energi för en slutforcering. 2-3 kom i minut 88 men sedan lyfte HBK upp spelet och parkerade på Trelleborgs planhalva resterande del av matchen.

Därför blev det aldrig farligt och resultatet var i underkant sett till matchen som helhet.

- Samtliga förtjänar mycket beröm, framför allt för vår första halvlek men kan inte låta bli att berömma backlinjen lite extra. Den är till stora delar nykomponerad med Emma Harrysson till höger, Hanna Comnell och Jennifer Andersson centralt och Elvira Johansson till vänster.

-Vi saknade Alva Hed idag och Alice Sandahl som känner av en skada där vi inte vill riskera något. Det är spelare som startat samtliga matcher och som vi lyckas ersätta genom strålande insatser. Moa Karlsson har nu gjort 21 mål och visar i spelet att hon tagit stora steg i sin utveckling, tycker Fredrik Andersson.

TRELLEBORGS FF - HBK DAM  2 - 3

Maja Arvehell – Emma Harrysson, Hanna Comnell, Jennifer Andersson, Elvira Johansson – Emma Nielsen, Matilda Johansson – Nellie Andersson, Vilma Rydell, Klara Nyberg – Moa Karlsson.

Avb. Emma Orrdal, Mimmi Thydell, Emmy Ecklein, Alva Arvidsson, Alice Sandahl.