3-3 mellan IFK Norrköping – HBK P17

HBK P17 fick äran att spela på IFK Norrköpings allsvenska hemmaplan som numera går under namnet Platinumcars Arena. I en svängig match blev det till slut 3-3 efter att HBK haft ledningen med 2-1 i paus.

Den talrika publiken fick se en målpigg inledning där HBK redan i nionde minuten drog upp ett fartfyllt anfall där Leo Hedenberg fick till ett bra inlägg från högerkanten och Viggo Rolfsson hann före IFK-målvakten och nickade in 1-0.

Redan två minuter senare så kvitterade IFK på nick där HBK-försvaret glömde markera målskytten. Efter arton minuter återställdes dock HBK-ordningen när Lorent Mehmeti fick på en smällkaramell från 20 meter och 2-1 till HBK satt snyggt i nättaket.

- Första halvlek är fint genomförd av killarna, koncentrerat försvarsspel och många fina anfallskombinationer, säger Robert Nordström om minut 1-45.

HBK hade sedan ingen bra inledning av andra halvlek och Norrköping kunde både kvittera och också ta ledningen med 3-2.

- Vi är inte alls nöjda med vår prestation under den här perioden, där vi spelade långsamt och omständligt och tappade alldeles för många dueller, säger Alexander Sakac.,

Med tio minuter kvar så skulle HBK ändå få in en kvittering efter att Hugo Eliasson rivits omkull i straffområdet och Albin Ahlstrand kallt rullade in slutresultatet till 3-3 och en varsin poäng blev utdelad.

Efter två tuffa bortamatcher mot Norrköping och Malmö väntar nu en hemmakamp för bollklubben då Örebro SK kommer på besök på söndag 26 september klockan 14.00

IFK Norrköping P17 – HBK P17 3-3 (1-2)

0-1 (9) Viggo Rolfsson, 1-1 (11), 1-2 (18) Lorent Mehmeti, 2-2 (57), 3-2 (75), 3-3 (81) Albin Ahlstrand.

Laget: Alexander Nielsen – Wilmer Hesselgren (78), David Norrman, Viktor Dahlin, Fabian Kindbom Nanfeldt (78) – Leo Hedenberg, Albin Ahlstrand, Milanas Razinskas (67), Lorent Mehmeti (73) – Viggo Rolfsson (50), Enis Krasniqi (50).

Avbytare: Alex Hall (50), Hugo Eliasson (50), Egon Kurtulus (67), Noel Åberg (73), Axel Persson (78), Kristian Misic (78), Isak Svensson.