P17 nära att ta poäng borta mot MFF

P17 hade inte marginalerna med sig när de på onsdagen mötte Malmö FF. Skåningarna vann med matchens enda mål.

HBK gjorde en stark första halvlek borta mot Malmö FF men fick gå till halvtidsvila med "bara" noll-noll.

-Ja, för det var vi som hade de farligaste målchanserna i första halvlek. Killarna visade upp ett bra försvarsspel som störde MFF flertalet gånger,  vilket resulterade i att vi kunde vinna bollen högt upp i plan och på så vis skapa målchanser. Vi hade faktiskt en boll i mål som tveksamt blåstes avför offside, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.

- I paus pratade vi om att fortsätta på den gångna vägen samtidigt som vi skruvade på en del detaljer i spelet, säger Tomas Carlsson.

Andra halvlek var fortsatt jämn där Malmö FF var spelskickliga och tvingade de gulklädda HBK-spelarna att försvara än mer.

Försvarsspelet var fortsatt bra och HBK tillät inte MFF att skapa några skarpa målchanser. När HBK vann boll kunde deockså ställa om på ett sätt som de pratat om inför matchen men kunde tyvärr inte förvalta lägena som de fick.

Istället var det Malmö FF som skulle göra 1-0 genom en snabb omställning. Det skulle också visa sig bli matchens enda mål i ett regnigt Malmö.

- Ja, surt men vi skapade en rad med klara målchanser men vi hade tyvärr inte marginalerna med oss. Antingen avslutade vi utanför eller så stod Malmös duktige målvakt i vägen, säger huvudtränare Alexander Sakac.

- En bra prestation från killarna som var värda mer men nu gäller det att ladda om då IFK Norrköping väntar på bortaplan redan på lördag, avslutar Sakac.

Malmö FF P17 – HBK P17 1-0 (0-0)

1-0 (52).

Laget: Isak Svensson – Axel Persson, David Norrman, Viktor Dahlin, Kristian Misic (80) – Leo Hedenberg, Egon Kurtulus (82), Milanas Razinskas, Lorent Mehmeti– Viggo Rolfsson, Alex Hall (78).

Avbytare: Fabian Kindbom Nanfeldt (80), Enis Krasniqi (78), Måns Andersson (82), David Neinhardt, Hannes Mårtensson, Hugo Eliasson, Alexander Nielsen.