Uddamålsförlust för P16

P16 åkte på fredagseftermiddagen ner till Listerlandet och väl hemma vid midnatt så hade man konsterat en uddamålsförlust.
Fotocred: Louise Dock
HBK började med att ha med boll men Mjällbys försvarsspel gjorde det svårt att skapa något vettigt. Mjällby tog sedan över och efter en djupledsmål blev det 1-0 till hemmalaget.

Mjällby var något bättre med bollen i första halvlek men bortalaget kom tillbaka och kvitterade innan paus. Altin Mazreku blev glidtacklad och domaren pekade på straffpunkten. Alla inblandade inklusive Altin tyckte den var fel. "Bästa brytningen jag varit med om", sa Altin efter matchen.

Men men, en gratischans att kvittera och Altin gjorde inget misstag från elva meter.

- Mjällby är ett skickligt lag defensivt. Det är många i serien som har haft svårt att skapa målchanser på dem. Vi hoppades kunna förbättra delar inför andra, säger Fredrik Andersson i HBK-staben.

HBK började andra halvlek mycket väl och fick tryck på Mjällby och gjorde 1-2 genom Linus Abrahamsson. Tyvärr slarvade man direkt efter på en fast situation där fyra Mjällbyspelare blev fria efter en skarv och 2-2. Målet kändes för HBK-killarna och Mjällby tog över. 3-2 kom sedan i 56:e minuten och även 4-2 efter 75.

HBK:are gav inte upp utan i 85:e minuten reducerade Linus Abrahamsson till 4-3 och HBK inledde ett stort tryck mot Mjällby-målet. Bästa chansen dök upp på dubbelhörnans andra hörna och det sista som hände där bollen dök upp på volley för Altin Mazreku från 6-7 meter men tyvärr gick avslutet strax över.

- Det finns saker att lära härifrån och det finns saker att berömma. Vi jobbar vidare mot de två avslutande matcherna mot Malmö FF och IF Lödde, säger Morgan Ljungkvist.

Mjällby AIF - HBK, P16, 4-3 (1-1)

Startelva Julian Hallonlöf - Joel Kelloniemi (ut 55), Noel Wikström, Emilio Hatipovic, Filip Andersson (ut 75) - Lucas Gustafsson (ut 65), Edmond Berisha, Hugo Rödin (ut 83), Altin Mazreku - Elis Wijk (ut 75), Linus Abrahamsson
Avbytare Benjamin Fazljiu (in 55), Emilio Kostov (in 65), Philip Bergqvist (in 75), Fabian Johansson (in 75), Drilon Cakolli (in 83)
Mål 1-0 (15), 1-1 (43) Altin Mazreku, straff, 1-2 (50) Linus Abrahamsson (Elis Wijk), 2-2 (52), 3-2 (56), 4-2 (75), 4-3 (85) Linus Abrahamsson (Philip Bergqvist)