U21 klart för slutspel

Det krävdes ett poäng borta mot Kalmar FF för att U21 skulle bli klara för slutspel, men laget ville bättre än så och vann med 3-2.
HBK gjorde en bra inledning av matchen och ägde bollen under första kvarten med flera snabba omställningar och fina djupledslöpningar. Ändå är det Kalmar som tog ledningen efter 21 minuter när de kontrade med fint passningsspel och fick efter ett inlägg till ett kliniskt avslut.

Spelmässigt var det en jämn första halvlek där HBK hade ett antal vassa chanser och Kalmar hade ett skott i stolpen.

I andra halvlek dominerade HBK totalt med hög press och i 57:e minuten vann Lorent Mehmeti bollen i straffområdet och spelade fram till Alexander Johansson som svarade för 1-1.

Efter en hörnvariant (72), sköt Pontus Carlsson 2-1 med en klockren träff. Tio minuter senare gjorde Alexander Johansson 3-1  på egen hand när han sprintade ifrån Kalmarförsvaret från halva plan och rullade in bollen efter en fin djupledsboll från forwardskollegan Lorent Mehmeti.

Kalmar hann reducera till 3-2 (85) men HBK vann matchen och blev klara för höstens slutspel.

- Vi gjorde så många bra aktioner både individuellt och som lag i en avgörande match. Våra unga spelare, tillsammans med A-truppspelarnas proffessionella inställning, agerade fantastiskt bra och gjorde rätt saker, menar Alf Peterson, lagledare för U21.

KALMAR FF - U21  2 - 3

Malte Påhlsson - Phil Ofosu-Ayeh (75), Eric Svensson, Taulant Parallangaj, Viktor Håkansson - Melvin Sjöland (45 ), Erik Ahlstrand, Dusan Djuric, Pontus Carlsson - Alexander Johansson, Albin Binnefors(45).

AvbytareFilip Larsson (75), Albin Ahlstrand (45),   Lorent Mehmeti(45), Charlie Dagård, Filip Eriksson, Petter Andersson