Tuff match mot Häcken

På lördagen ska HBK försöka ta poäng i bortamatchen mot BK Häcken som så sent som i måndags vann mot IFK Norrköping med 5-0. Då kom alla målen under andra halvlek. Det är tredje mötet med Häcken i år - och de båda tidigare har HBK vunnit!
Redan i premiären möttes lagen på Örjans vall och då avgjorde Mikael Boman sent i matchen efter ett fint inspel från höger av Thomas Boakye. I genrepet för återuppstarten efter EM möttes lagen på Bravida Arena och då blev det 2-0 till de blåsvarta efter att Sadat Karim och Simon Lundevall gjorde ett mål i vardera halvlek.
- Vi har bra bilder från de matcherna och vet att vi kan vinna, säger Magnus Haglund.

Det hjälper föga i morgondagens kamp men ändå något som kan ge positiva tankar inför matchen. Dock vet Magnus Haglund att det är en tuff match som väntar.
- Det är en svår bortamatch mot ett formstarkt Häcken. Själva känner vi att vi har gjort fyra starka prestationer, men vi vet alla att poängutdelningen har varit dålig. Vi får helt enkelt jobba hårt för att kunna förvalta fler av alla målchanser som vi har skapat. Vi har haft en stor utveckling i spelet men vi vill så klary att det ska ge utdelning i poäng, säger HBK-managern inför matchen.

Någon större skillnad i träningsupplägget har inte skett.
- Vi jobbar vidare med spelet hela tiden och sätter dessutom en massa övningar där vi får chans att göra många mål, och vi har gjort många mål på träningarna i veckan också. Formen är bra men vi vet att Häckens form också är bra. menar Magnus Haglund.

I HBK saknas Edvin Kurtulus som är avstängd och han ersätts i truppen av Dusan Djuric som missade matchen senast.