Tappad ledning gav en poäng

Det var en fin höstkväll under Örjans Valls strålkastare när Halmstads BK tog emot Örebro SK i Allsvenskans 25:e omgång.
Efter 90 sekunder dök HBK:s första chans upp. En längre boll mot Samuel Kroon i djupled hamnade till slut hos Sadat Karim som sköt från 13-14 meter. Volleyskottet gick dock över.

Fyra minuter senare dök nästa chans upp för hemmalaget. Andreas Bengtsson slog ett fint inlägg som Samuel Kroon nickade över mål från 10 meter.

Marcus Antonsson tvingades bryta redan efter 12 minuter och ersattes av Mikael Boman.

HBK tog ledningen i den 19:e minuten. Joseph Baffo spelade upp på Mikael Boman och satte den vidare mot Samuel Kroon. Samuel Kroon utmanade på sin högerkant, vek in och smällde med sin vänster in 1-0 vid första stolpen.

29:e minuten. Inlägg från Sadat Karim på bortre stolpen där Thomas Boakye fick läge men drog bollen långt över.

I den 38:e minuten hamnade HBK i ett 4v2-läge men tyvärr inget avslut mot mål. ÖSK hade haft bollen mer under den första halvleken men HBK som skapade chanserna.

Örebro kvitterade på sin första målchans egentligen när ett inlägg nådde Agon Mehmeti på den bortre stolpen. 43 minuter spelade.

Bra nickchans för Mikael Boman när matchuret slog 45 men skarven gick precis utanför stolpen. 1-1 i paus.

ÖSK (47) fick första läget på en kantfrispark i andra halvlek när Bergmark nickade över. Farligt frisparksläge för ÖSK i 51:a minuten. Kevin Walker drog dock den en bit över från 22-23 meter.

Första 25 minuterna av andra bjöd annars på ofarliga avslut från båda håll.

Rensning på mållinjen av ÖSK i den 71:e minuten. HBK ställde om. Mikael Boman drev fram, spelade till Samuel Kroon som i sin tur satte bollen tillbaka mot Boman. Boman satte in bollen till Ante G som skarvade vid första stolpen. Bollen togs sedan bort på mållinjen.

Boman var bra här en period. Strax därefter var bara Sadat ett par fingrar från att få ett jätteläge. ÖSK:s målvakt hann precis emellan.

Jätteläge för Dos Santos och ÖSK i en omställning (80). Dock hann Andreas Bengtsson mellan och boll till en resultatlös hörna. Därefter trippelbyte för HBK.

Alexander Johansson tvingade fram ÖSK målvakt till en jätteräddning i 90:e minuten efter en bra nick på Simon Lundevalls inlägg. Nära självmål sen i 92:e minuten när HBK tog sig fram. Ytterligare en bra chans halvminuten efter när Joel Allansson fick cutback av Erik Ahlstrand.

Matchen slutade dock 1-1.

Halmstads BK - Örebro SK, Allsvenskan, 1-1 (1-1)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Thomas Boakye (Edvin Kurtulus, 81), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon (Erik Ahlstrand, 81), Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström (Simon Lundevall, 64) - Sadat Karim, Marcus Antonsson (Mikael Boman, 12/Alexander Johansson, 81)