Haglund förlänger

Halmstads Bollklubb har idag tillsammans med Magnus Haglund enats om ett kontrakt som sträcker sig över 2024.
- I vår strävan att arbeta långsiktigt och med kontinuitet är vi glada att kunna meddela att vi förlänger med Magnus Haglund över 2024, säger ordförande Pelle Nilsson.

- När Magnus kom till oss i maj 2019 låg vi sist i Superettan och vi har under hans ledning åter blivit ett allsvenskt lag.


Stor glädje hos Magnus Haglund när det allsvenska kontraktet stod klart efter 6-0 segern borta mot GIF Sundsvall i november 2020.

För Magnus Haglund själv är det med glädje han förlänger.
- Det känns väldigt bra och jättekul att fortsätta jobba i HBK i ytterligare drygt tre säsonger. Det här är ju min moderklubb, klubben i mitt hjärta och jag trivs väldigt bra med folk i klubben, med spelartruppen och med övriga ledare. Så det känns väldigt bra att fortsätta den resa som vi startade i maj 2019 och jag ser fram emot fortsättningen på den resan, säger Magnus Haglund efter att undertecknat sitt avtal.

-----

Fakta om Haglunds tid i HBK

Magnus Haglund har hittills varit huvudansvarig i HBK i 76 matcher. I modern tid (sedan 1972) ligger han på åttonde plats bland tränarna som varit ansvariga under flest serie- och kvalmatcher. 

164: Janne Andersson

156: Tom Prahl 

128: Roy Hodgson 

110: Mats Jingblad 

109: Jens Gustafsson 

88: Stuart Baxter 

78: Sven-Agne Larsson  

76: Magnus Haglund  

74: Janne Jönsson  

70: Jan Mak 70Magnus Haglund med spelartruppen vid en träning sommaren 2020.

När Magnus tog över i maj 2019 låg HBK på sista plats i Superettan och drygt 1,5 år senare tog han upp föreningen i Allsvenskan, där man just nu ligger på en 12:e plats inför helgens omgång.


Totalt har han använt 31 spelare under sina 76 matcher och där Malkolm Nilsson Säfqvist och Andreas Johansson har spelat flest matcher med 75 var. Sadat Karim och Malte Påhlsson är de enda som varit med i samtliga matchtrupper.


Av dessa 31 spelare har 16 varit spelare som utvecklats i HBK:s egna Akademi- och ungdomsverksamhet. Utöver detta har åtta spelare suttit på bänken utan att få spela.


I den startuppställning Magnus hade i sin första match mot Trelleborgs FF den 11 maj 2019 var det inte mindre än sex spelare som startade senast mot Östersunds FK: Malkolm Nilsson Säfqvist, Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Andreas Bengtsson, Joel Allansson och Sadat Karim.