Vinst med 3-2!!!

Trots underläge med 1-2 i paus vände HBK till 3-2. Och på övertid svarade Malkolm Nilsson Säfqvist för två matchavgörande räddningar.
Häcken tog kommandot direkt och första farligheten kom på deras första hörna (4) där Jasse Touminen kom vid första stolpen men där nicken gick en bit utanför.

Det var just Touminen som fick nästa chans (9) när han sköt med vänstern strax utanför straffområdet men där Malkolm Nilsson Säfqvist agerade säkert och plockade bollen.

Minuten senare hade hemmalaget en snabb omställning där Andreas Johansson kunde blockera inlägget från höger.

HBK började sakta mer och mer få rulla bollen och matchens största chans dittills kom i 13:e minuten för HBK. Samuel Kroon vände bollen till vänster och där Andreas Bengtsson slog in den men Sadat Karim styrde strax över.

Minuten efter fick HBK straff efter att Thomas Boakyes inlägg täcktes av en hand. Marcus Antonsson tog ansvaret och sköt bollen mitt i målet via målvakten i nät. 0-1!

HBK höll mer i bollen men när Häcken kom upp visade de styrka och var hela tiden farliga. HBK slarvade i sina uppspel i efter straffområdet, och vid andra chansen (26) fick Touminen skottchans men "Malle" räddade.

Nästa chans fick (28) Marcus Antonsson när han i en mot en drog sig till vänster och sköt mot höger, inte långt ifrån en anstormande Sadat Karim. Annars var det mycket Häcken just nu i matchen där de kom lite våg för våg och där Haglund ville dämpa dem lite genom att själva hålla i bollen.

Häcken fick en farlig frispark (31) ute till vänster där Joona Toivios frispark ändrade riktning i muren men där Malkolm hann med och boxade bort bollen.

I 41:a minuten kom kvitteringen och det var efter ett högerinlägg där en springande Touminen kom först och styrde den i mål. Tre minuter senare kom även 2-1 till hemmalaget när Leo Bengtsson efter en omställning sköt stenhårt mot första stolpen.

2-1 i paus och inför andra halvlek fortsatte HBK med samma lag. Inledningsvis hade HBK lite mer av bollinnehavet. Stor chans kom i 51:a minuten där HBK kom runt på vänsterkanten och där Bengtsson spelade snett bakåt till Kroon vars skott täcktes till hörna.

2-2 kom i 59:e minuten. HBK fick en frispark på egen planhalva och där Baffo fick bollen  där han på något sätt kom förbi en Häckenspelare, innan han spelade ut bollen på kanten till Bengtsson. Denne slog ett perfekt inlägg som Sadat Karim kunde nicka i ett övergivet mål.

Häcken hade liter mer boll men kom inte till några riktiga farligheter vid den här tiden i matchen. De tappade efter hand fart i sina anfall.

Emil Tot Wikström bytte av Lundevall med dryga tjugo minuter kvar. I 76:e fick Boakye till ett inlägg men som kom lite för högt för Antonsson som inte kunde styra den under ribban.

I 80:e kom 3-2 till HBK. Amir krossade bollen till Thomas Boakye som tog sig in i straffområdet. Spelade snett bakåt till Sadat vars skott målvakten klarade men Emil Tot Wikström tryckte in 3-2 och sitt första allsvenska mål.

Häcken hade sen ett farlig skott som styrdes till hörna och på denna kom HBK tre mot två men fick inte riktigt till det.

Alexander Berntsson byttes in i 85:e mot Marcus Antonsson som precis fått en smäll. I och med detta gick man ner på en fembackslinje.

I 90:e fick hemmalaget en jättechans efter en frispark men nicken gick precis utanför ena stolpen. Minuten senare kom en ännu större chans när Jeremeyeff skarvade ett inspel men där Malkolm gjorde en fantastisk enhandsräddning till hörna. På hörna gjorde hemmalaget mål men dömdes bort p.g.a. offside.

I sista minuten tog sig samma Jeremeyeff förbi sig och fri med Malle gjorde målvakten en strålande räddning. HBK vann med 3-2.

Tre viktiga poäng i den fortsatta kampen om allsvensk status 2022. Kommande match är på torsdag hemma mot Örebro SK. Kom till Örjans vall för att stötta HBK på torsdag!

BK HÄCKEN - HALMSTADS BK  2 - 3

Malkolm Nilsson Säfqvist - Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Simon Lundevall, (Emil Tot Wikström, 73) - Sadat Karim, Marcus Antonsson (Alexander Berntsson, 85)
Avbytare Malte Påhlsson, Dusan Djuric, Erik Ahlstrand, Mikael Boman, Alexander Johansson
Mål 0-1 (14) Marcus Antonsson, straff, 1-1 (41) Jasse Touminen, 2-1 (44) Leo Bengtsson, 2-2 (59) Sadat Karim, 2-3 (80) Emil Tot Wikström