Femetta för P16

P16 följde upp 6-2 borta mot Lund genom att slå Trelleborgs FF på hemmaplan med 5-1.
Tränat på konstgräs i några veckor och sen spela match på gräs? Inga problem. Vädret önskade mer denna tydliga höstdag där vinden for över planen och regnskurarna störtdök från himmelen emellanåt.

Hemmalaget inledde väl och hade någon halvchans innan Linus Abrahamsson (12 min) gjorde sitt vackraste mål i år när han dribblade av två TFF:are och sedan skruvade in bollen vackert i bortre burgaveln.

HBK tryckte på och 2-0 kom rättvist i den 27:e min när Altin Mazreku assisterade Edmond Berisha.

Därefter var det en period resten av halvleken med mycket Trelleborg på HBK:s planhalva men utan att skapa någon riktig het chans.

- Väl genomförd första halvlek mot ett bra och fysiskt tufft lag att möta. Sista kvarten var vi alldeles för naiva i sekvenser vilket gjorde att Trelleborg fick tryck på oss, menar Fredrik Andersson.

HBK ville inte vara sämre i andra och trots att TFF troligen ville detsamma gjorde hemmalaget i blåsvart 3-0 i 50:e minuten när Elis Wijk nickade in Edmond Berishas hörnvariant.

TFF reducerade i den 62:a minuten men HBK fortsatte trycket. Altin Mazreku skruvade vackert in en frispark i 75:e minuten innan troligen ett självmål vid en hörna gjorde 5-1 i den 85:e minuten.

- Fotboll är en erfarenhetssport och vi har lärt oss massvis under hösten. Väldigt kul att se att grabbarna löser många delar av spelet på ett bra sätt, avslutar Tobias Dock.

HBK - Trelleborgs FF, P16, 5-1 (2-0)

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazljiu (ut 69), Noel Wikström, Emilio Hatipovic, Kristian Misic (ut 74) - Edmond Berisha (ut 79), Laurent Qitaku, Hugo Rödin, Altin Mazreku (ut 75) - Linus Abrahamsson, Elis Wijk (ut 80)
Avbytare Noa Pastuhovic, Joel Kelloniemi (in 69), Filip Andersson (in 74), Lucas Gustafsson (in 75), Fabian Johansson (in 80), Emilio Kostov (in 85)
Mål 1-0 (12) Linus Abrahamsson (Emilio Hatipovic), 2-0 (27) Edmond Berisha (Altin Mazreku), 3-0 (50) Elis Wijk (Edmond Berisha), 3-1 (62), 4-1 (75) Altin Mazreku, 5-1 (85) Självmål (Lucas Gustafsson)