Dubbelvinst för P19/17 mot Kalmar FF

Inte nog med att HBK:s A-lag tog viktiga poäng på kvällen mot Häcken utan på eftermiddagen ville både HBK P19 och P17 visa vägen genom att vinna sina matcher i dubbelmötena mot Kalmar FF. I bortamatcherna på östkusten i juni så vann HBK med 1-0 och 3-2 och det blev faktiskt exakt samma vinstsiffror för de båda HBK-lagen den här lördagen också.
Foton: Louise Dock, (överst Egon Kurtulus, P17, nedan Lorent Mehmeti P19)

I P19-matchen hade HBK ett litet spelövertag matchen igenom och vinstmålet kom i början av andra halvlek genom ett fint spelmål när först Albin Ahlstrand spelade en strålande boll genom KFF:s backlinje till Pontus Carlsson som dribblade av målvakten och passade in bollen till Lorent Mehmeti som ensam framför mål inte gjorde några misstag när han rullade in 1-0 till bollklubbsgossarna och detta visade sig sedan bli det efterlängtade vinstmålet.

KFF var dock inte ofarliga men Petter Andersson kunde hålla rent och dessutom hålla sin andra raka nolla i seriespelet där HBK nu ligger tvåa i en jämn topp av P19-Allsvenskan Södra.

Noterbart i övrigt var roligt nog att Hugo Neborg (inhopp) och Samuel Svensson (bänkplats) gjorde årspremiärer för HBK efter långa skadebekymmer.

- Vi är spelmässigt nöjda med matchen och väldigt stabila bakåt så det är vi glada för, säger Johan Bergström.

– Vi sliter fortfarande med att få ut ännu fler målchanser av övertaget och även att börja få högre träffprocent på det antal målchanser vi trots allt skapar.

P17-matchen började en timme senare än P19 och de som var på plats från start fick se en väldigt bra första halvlek av HBK som med ett rappt passningsspel och hårt press-spel dominerade matchbilden. Det skulle även bli två fina mål för de blåklädda under den här perioden.

Vid 1-0 var det Alex Hall som assisterade Leo Hedenberg där Leo var skoningslös mot KFF:s målvakt och smällde upp bollen i nättaket med sin högerfot. Vid 2-0 var det Viggo Rolfsson som efter hörna fick iväg bollen till mittbacken Viktor Dahlin som också fick till en smällkaramell (med vänstern) som landade i krysset bakom en ännu en gång chanslös Kalmarkeeper. Stort jubel på Sannarp.

- Det är verkligen inte ofta man får se två så fina mål på så kort tid säger Tomas Carlsson i HBK-lägret.

– Men det skulle ju bli ytterligare ett…

Det var dock KFF som var spelförande i början av andra halvlek och förde spelet långa stunder. HBK kontrade däremot vasst och var ett ribbskott ifrån 3-0 men istället var det Kalmar som med ett fint mål reducerade till 2-1 och matchen stod och vägde i sex minuter men då kom nästa drömmål för HBK.

Bollen kom utrullande från KFF:s straffområde och från cirka tjugosju meter fick Egon Kurtulus på en drömträff och fick se sitt skott formligen borra sig in i nättaket vilket inte bara betyder att vaktmästarna på Halmstad Arena på måndag får laga bägge målnäten på kg 6 utan också att HBK tog ledningen med 3-1.

I slutminuterna reducerade KFF ytterligare en gång men HBK kunde avstyra vidare målchanser och matchen var vunnen med 3-2.

- Det är lite perioder i andra halvlek som vi får utvärdera och försöka göra bättre framöver men i det stora hela och speciellt första 45 skall vi väldigt nöjda och glada för, säger Alexander Sakac som är huvudtränare i HBK P17.

HBK P19 – Kalmar FF P19 1-0 (0-0)

Startelva Petter Andersson – Eric Svensson (61), Filip Eriksson, Taulant Parallangaj, Viktor Håkansson – Pontus Carlsson, Melvin Sjöland, Kazper Karlsson, Albin Ahlstrand – Albin Binnefors (61), Lorent Mehmeti (79).

Avbytare Jonathan Wadensten (61), Mattias Saleem Almgren (61), Hugo Neborg (79), Samuel Svensson, Charlie Dagård, Isak Svensson

Mål 1-0 (63) Lorent Mehmeti

P19 Allsvenskan södra tabell

HBK P17 – Kalmar FF P17 3-2 (2-0)

Startelva Alexander Nielsen – Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, Kristian Misic (72) – Leo Hedenberg, Egon Kurtulus (85), Milanas Razinskas, Enis Krasniqi (79) – Alex Hall (89), Viggo Rolfsson (85).

Avbytare Axel Persson (72), Noel Åberg (79), Besnik Callaku (85), Hugo Eliasson (85), Axel Abrahamsson (89), Fabian Kindbom Nanfeldt, David Neinhardt, Isak Svensson

Mål 1-0 (17) Leo Hedenberg, 2-0 (24) Viktor Dahlin, 2-1 (65), 3-1 (71) Egon Kurtulus, 3-2 (88).