Sjätte raka vinsten för P17

På söndagen mötte HBK P17 småländska Östers IF från Växjö i omgång 25 av P17-Allsvenskan Södra och lyckades med bedriften att vinna sin sjätte (6) raka seger i serien och vinstsiffrorna skrevs till 3-2 efter 2-1 i paus.

-Vi är spelmässigt speciellt nöjda med första halvlek då vi till stora delar har ett väldigt fint anfallsspel med många kombinationer som leder till att vi får in mycket bollar i Östers straffområde och vi borde fått in ytterligare något mål på de chanser vi skapar, säger P17:s huvudtränare Alexander Sakac.

HBK inledde matchen starkt och redan efter åtta minuter så slog Egon Kurtulus en fin djupledsboll som Hugo Eliasson tog med sig in i straffområdet där han blev omkullvräkt och domaren signalerade för straffspark. Straffen tog Noel Åberghand om på bästa sätt och rullade in 1-0 vid ena stolproten.

Bara fyra minuter senare så blev det dock missförstånd i HBK:s bakre led vilket ledde till att en Österanfallare fick fritt läge och kunde skjuta 1-1 förbi en chanslös Isak Svensson. HBK fortsatte ändå att dominera spelmässigt och på nytt slog Kurtulus en fin boll till Eliasson som den här gången vände på den berömda femöringen och krutade med vänstern in 2-1 till bollklubben.

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när smålänningarna fick till en bra kontring där forwarden som gjorde första målet nu lurade sig in i HBK:s ”box” och pricksköt in kvitteringen till 2-2.

Högerbacken i HBK, Emil Annerhult blev sedan med en kvart kvar av matchen uppflyttad som yttermittfältare och bara tre minuter efter det placeringsbytet så kunde han på passning av inhoppande Alex Hall med högern snyggt och hårt ”panga” in 3-2 till HBK som också visade sig bli slutresultatet. Laget kunde för sjätte matchen i rad köra den mångårigt berömda ”knacken” med efterföljande segersång i omklädningsrummet.

-En stark insats mot en motståndare precis under nedflyttningsstrecket som har allt att spela för så det var imponerande att se våra spelares inställning och motivation inför uppgiften idag, säger en nöjd Mattias Olofsson i HBK som slutkläm efter en god söndag på Sannarp.

Nu har både P19 och P17 en spelledig helg och nästa uppgift för lagen är för P19 match mot Ängelholms FF klockan 12.00 på lördag 27/11 medan P17 får vänta till dagen efter för att ta emot IFK Norrköping 14.00. Bägge matcherna spelas på Halmstad Arena (Sannarps IP).

HBK P17 – Östers IF P17 3-2 (2-1)

1-0 (8) Noel Åberg straff, 1-1 (12), 2-1 (27) Hugo Eliasson, 2-2 (50), 3-2 (79) Emil Annerhult.

Laget: Isak Svensson – Emil Annerhult, David Norrman, Viktor Dahlin, Wilmer Hesselgren– Noel Åberg, Egon Kurtulus (65), Milanas Razinskas (82), Enis Krasniqi (74) – Viggo Rolfsson, Hugo Eliasson (76).

Avbytare: Alex Hall (65), Linus Abrahamsson (74), Fabian Kindbom Nanfeldt (76), Axel Abrahamsson (82), Axel Persson, Kristian Misic, Alexander Nielsen.