P19-vinst mot GAIS

P19 hänger på i toppen av P19 Allsvenskan Södra efter en klar seger mot GAIS med 5-1. Just nu ligger man på andra plats på sämre målskillnad än IFK Göteborg.

Tisdagskvällen bjöd på en målglad tillställning då HBK P19 hemmaslog GAIS i P19-allsvenskan. Efter en imponerande matchinledning och 1-0 redan efter 13 minuter så kom HBK-trycket av sig något och gästerna bjöds in i matchen allt eftersom. 1-0 stod sig till halvtid men tidigt i den andra halvleken kvitterade gästande grönsvart.

Med halvtimmen kvar tryckte HBK återigen på gaspedalen och matchen avslutades med hela fyra HBK-mål på kort tid. 5-1 skrevs slutresultatet till och Bollklubben är därmed alltjämt i delad serieledning med IFK Göteborg. Sex omgångar återstår i seriespelet.

- Vi inleder väldigt piggt och bra första 25 minuterna. Pontus Carlsson och Lorent Mehmetis 1-0 mål är en riktig delikatess. Sedan kommer vi av oss lite i mitten av halvleken men kan prata igenom några småsaker i halvtidspausen, säger assisterande tränare Daniel Kaplinski.

Ett modigt och spelglatt GAIS rann dock igenom sju minuter in i den andra halvleken. 1-1 var ett faktum efter en snabb kontring. HBK återtog ledningen i mitten av halvleken då Lorent Mehmeti gick omkull i straffområdet och Kazper Karlsson gjorde 2-1 från elvameterspunkten. Med en man mer kunde sedan Bollklubben göra ytterligare tre mål i matchens slutskede och trots lite spänning i mitten av matchen så blev det en komfortabel seger till hemmalaget.

-Det är tätt mellan matcherna nu och ibland kan det vara svårt att ladda om till 110%-iga insatser över 28 omgångar i seriespelet. Särskilt efter att ha slagit IF Elfsborg med 4-0 på Borås Arena tre dagar tidigare och nu spela i höstmörkret på Halmstad Arena en sen tisdagkväll. Idag var en sån dag där spelet inte satt varje minut av de 90 minuterna, däremot tillräckligt länge för att vi skulle vara det klart bättre laget, skapa mycket framåt och inte släppa till några större farligheter bakåt. Det finns oerhört mycket kvalité i den här spelargruppen och det är fantastiskt roligt att jobba med killarna varje dag, summerar HBK-tränarna efter matchen.

Härnäst väntar Trelleborgs FF på bortaplan på lördag innan seriespelet återigen vänder till hemmaplan då Mjällby AIF gästar Halmstad Arena lördagen den 13 november 14.00.

HBK P19 – GAIS 5-1 (1-0)

Målen: 1-0 (13) Lorent Mehmeti (Pontus Carlsson). 1-1 (52). 2-1 (72) Kazper Karlsson. 3-1 (84) Jonathan Wadensten (Pontus Carlsson). 4-1 (87) Lorent Mehmeti (Jonathan Wadensten). 5-1 (89) Remo Gotfredsen-Grgic (Pontus Carlsson).

Startelvan: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson, Taulant Parallangaj, Charlie Dagård (72) – Pontus Carlsson, Kazper Karlsson, Albin Ahlstrand (72), Mattias Saalem-Almgren – Jonathan Wadensten, Lorent Mehmeti (87).

Avbytare: Hugo Neborg (72), Remo Gotfredsen-Grgic (72), Leo Hedenberg (87), Samuel Svensson, Filip Eriksson, Petter Andersson.