P17 slog Elfsborg med 3-1

I bortamatchen mot Elfsborg så fick HBK genomlida sitt största nederlag för säsongen när Boråsarna vann med 5-0 efter att HBK spelat med tio man i över en timme men när lagen nu på onsdagskvällen möttes i Halmstad så var det dags för revansch.

Den här gången var det HBK som var det starkaste laget och vann matchen med 3-1 efter 1-0 i pausvilan.

- En mycket fin genomförd match av laget och att vinna rättvist med 3-1 mot ett så starkt lag som jagar SM-final känns såklart väldigt bra, säger huvudtränaren Alexander Sakac efter att laget vunnit sin fjärde raka match i P17-Allsvenskan Södra.

HBK var laget som tog tag i taktpinnen direkt och det skulle bara dröja åtta minuter innan Egon Kurtulus spelade fram Leo Hedenberg som tog sig in i straffområdet. Denne sköt ett hårt markskott som betydde 1-0 till HBK, något som också skulle bli resultatet efter första 45 minuterna i en halvlek som spelmässigt ägdes av HBK men där IFE kontrade farligt.

Efterpaus var det dock Boråsarna som höjde tempot och efter ett fint högerinlägg så kunde Andres Lindberg kvittera till 1-1.

- Ett fint mål men vi tappade lite fokus i början av andra halvlek och blev straffade direkt, konstaterar Mattias Olofsson i HBK.

Om HBK blev straffade en gång så skulle Elfsborg bli det två gånger om. Först blev Leo Hedenberg omkullvräkt i straffområdet och sedan blev Enis Krasniqis skott handsblockerat vilket betydde två straffar på en kvart för bollklubben. Säkerskytt från elva meter var Viggo Rolfsson som med två fina skott vid stolprötterna gjorde både 2-1 och 3-1.

Elfsborg satte in en slutforcering men HBK-försvaret höll emot med en mycket stabil defensiv insats och matchen slutade 3-1 till det blåklädda hemmalaget.

Härnäst väntar ett dubbelmöte i Trelleborg på lördag för HBK P19 och P17 där båda matcherna startar 15.00.

Vill man se P19-matchen beger man sig till Vångavallens konstgräsplan och vill man kolla P17 så reser man så långt söderut man kan i Sverige, nämligen till Smygehamn.

HBK P17 – IF Elfsborg P17 3-1 (1-0)

1-0 (8) Leo Hedenberg, 1-1 (47), 2-1 (54) Viggo Rolfsson, 3-1 (69) Viggo Rolfsson.

Laget: Alexander Nielsen – Emil Annerhult (86), David Norrman, Wilmer Hesselgren, Axel Persson (75) – Noel Åberg (65), Milanas Razinskas (77), Egon Kurtulus, Leo Hedenberg – Alex Hall (84), Viggo Rolfsson (88).

Avbytare: Enis Krasniqi (65), Viktor Dahlin (75), Besnik Callaku (77), Hugo Eliasson (84), Fabian Kindbom Nanfeldt (86), Axel Abrahamsson (88), Isak Svensson.