Motståndarkollen IF Elfsborg

Efter landslagsuppehållet är det på söndag, den 21 november, återigen dags för en hemmamatch på Örjans vall för HBK:s herrlag. De möter då topplaget IF Elfsborg, som ligger på fjärde plats i tabellen, fem poäng bakom Malmö FF, som leder Allsvenskan.

Lördagen den 6 november hade HBK match mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena. Djurgården gjorde matchen enda mål i den 72:a minuten. Ledaren av assistligan i Allsvenskan, Magnus Eriksson, slog ett hårt inlägg från vänsterkanten som nådde fram till Edward Chilufya, vid bortre stolpen, och han kunde trycka in bollen i mål. HBK gjorde en mycket stark försvarsinsats och Djurgården hade bara två avslut på mål under matchen.

Elfsborg mötte samma dag Varbergs BoIS hemma på Borås Arena och den matchen slutade 0 – 0. Elfsborg hade fått ändra om en del i startelvan eftersom trespelare var avstängda. Simon Strand är även avstängd mot HBK. I målet var Tim Rönning tillbaka efter att Hakon Valdimarsson hade stått i de senaste fem matcherna.

Båda lagen hade chanser att spräcka målnollan men bra räddningar av målvakterna gjorde att matchen slutade 0 – 0. Det var Elfsborgs första oavgjorda match sedan den 22 augusti.

Sedan lagen möttes i maj har det skett en del spelarförändringar i Elfsborgs trupp. I september lånade Elfsborg, genom ett samarbetsavtal, ut anfallaren Jack Cooper Love till Örgryte IS.

Anfallaren Deniz Hümmet, som har varit utlånad till Örebro SK, har värvats av den turkiska klubben Caykur Rizespor. Mittfältaren Robert Gojani har gått till Silkeborg IF i Danmark och målvakten Mathias Dyngeland är utlånad till Vålerenga Fotball i Oslo. I juni värvade den belgiska klubben KAA Gent försvararen Joseph Okumu.

Elfsborg värvade i augusti mittfältaren Emmanuel Boateng från Tel Aviv FC, den isländske landslagsanfallaren Sveinn Aron Guðjohnsen från den italienska klubben Spezia Calcio och försvararen Gustaf Lagerbielke från Västerås SK. Gustaf gjorde allsvensk debut i Elfsborgs match mot IFK Norrköping den 31 oktober. I juli anslöt den isländske U21-landslagsmålvakten Hakon Valdimarsson till Elfsborg.

Mittbacken Maudo Jarjué, som kom på lån till Elfsborg i februari från Austria Wien, skrev den 2 november på ett permanent avtal till och med 2024 med Boråsklubben.

Lagen möttes i den sjunde omgången på Borås Arena och det var en händelserik match som HBK vann med 3 – 2. Redan efter 23 sekunder tog Elfsborg ledningen med 1 – 0 och efter en kvart ledde de med 2 – 0. I den 38:e minuten reducerade Amir Al-Ammari på en frispark och tio minuter in på andra halvlek kvitterade Marcus Antonsson till 2 – 2. Ett par minuter före slutsignalen kom Sadat Karim fri, efter en snabb kontring av HBK, och han kunde snyggt skjuta in 3 – 2 till HBK.