Kroon går in med bra känsla mot Elfsborg

I morgon söndag är det hemmamatch mot IF Elfsborg. Det är tredje gången i år som lagen möts. De två tidigare mötena har varit på Borås Arena och HBK har vunnit båda. För Samuel Kroon blir det den första matchen mot boråsarna i Allsvenskan.
I genrepet vann HBK med 1-0 men då fick Samuel Kroon gå ut i paus efter att han slagit upp sin tidigare ryggskada. Detta gjorde att han missade den allsvenska matchen i maj när HBK vände 0-2 till seger med 3-2.
- Jag var inte med i den matchen men det var en bra match och vi ska försöka slå dem igen, säger Samuel.

Han och HBK-laget går in med positiva känslor inför matchen för hemmapublik på söndag.
- Vi går in med en bra känsla då vi har haft många bra matcher på sistone. Vi känns starka och vår samhandling är bättre än någonsin, vilket är positivt inför matchen.

Hemmamatch 21 november på tunga planer hör inte till vanligheterna.
- Det är tunga planer nu men samtidigt är Elfsborg ett konstgräslag. Vi hoppas och tror att det är till vår fördel.

- Det kommer krävas ett riktigt hårt jobb som i tidigare matcher, försöka stänga till och trötta ut Elfsborg. Vi får börja lite riskminimerande för att sen bygga vårt spel ju längre matchen går och sen försöka trycka in några bollar också.

Elfsborg har ytterbackar som löper mycket upp och ner vilket kommer påverka Samuels spel.
- Det kommer bli hårt jobb upp och ner. Vi är ett lag som jobbar väldigt hårt och kanske framförallt yttrarna som får ta väldigt många löpmeter. Det är något som jag är bra på och passar mig bra.

Söndag kl. 15.00 är det avspark på Örjans vall. Om du inte köpt biljett än - gör det här och nu!