Inspirerande match väntar på Tele2 Arena

På lördagen spelar HBK sin nästsista bortamatch i Allsvenskan när de på Tele2 Arena ska möta guldjagande Djurgårdens IF som man i somras spelade 0-0 mot på Örjans vall.

I måndags var det match mot AIK, som också är ett guldjagande lag, och där HBK tog tre rättvisa poäng - Vi gör en bra insats överlag där vi släppte till få chanser och har ganska bra tryck stundtals, menar mittfältsmotorn Joel Allansson.


Nu väntar järnkaminerna på Tele2 Arena. En tuff match väntar HBK då en publik på runt 20 000 väntar.

- Inspirerande, rolig match, mycket folk så det kommer bli lite annorlunda med tryck och så. Vi vet att Djurgården har varit lite svajiga på slutet men vet att de har väldigt mycket kvalité i laget. De har mycket snabba spelare och speciellt på konstgräset så kommer det att gå undan med mycket spelvändningar, tror Allansson.


HBK-managern Magnus Haglund håller med om att det kommer bli inspirerande att gå ut på konstgräset.

- Det är en av säsongens tuffaste bortamatcher men en otroligt inspirerande uppgift. Vi känner oss starka efter en lång tid med starka prestationer. Det var skönt att få utdelning mot AIK och få tre poäng.



Tränarduon Magnus Haglund och Pelle Olsson har fått bättre fart på anfallsspelet och HBK har nu gjort mål i sex raka matcher.

Under stora delar av året har HBK haft problem med målskyttet men har nu spelat sex raka matcher som de gjort mål i.

- Vi har snackat, speciellt efter Degerfors-matchen, om att vi ska ta chansen när den kommer att fylla på med lite mer folk och vara mer distinkta i löpen. Sen har kvalitén blivit lite bättre på inspelen och då blir det större chanser att göra mål. Det har varit ett framsteg för oss, anser Joel.


Magnus Haglund håller med om att förändring har skett efter sex raka "mål-matcher".

- Det är inte så enkelt att göra, så det har lossnat. Jag tycker att vi skapar målchanser så spelet sitter där. Många bitar är på plats och nu gäller stenhårt arbete att sätta vårt försvarsspel och försöka få igång vårt anfallsspel mot Djurgården, så ska vi se vad det kan räcka till.


Mot Djurgården kommer Joel  i sin mittfältsposition att få stöta på en Allsvenskans mest skickliga spelare i Magnus Ericsson.

- Han har framförallt en jättefin vänsterfot som de använder flitigt vid fasta men även att han kommer ner och slår lite krossar. Han rör sig ganska fritt och har även väldigt bra kvalité på sina inspel och inlägg i boxen. Vi får försöka sätta lite press så han inte får slå dem helt opressad, menar #6 i HBK.



För Joel väntar en tuff kamp mot Magnus Ericsson. Hemma mot Malmö FF höll han tyglarna på Anders Christiansen.

Han tror att Djurgården kommer att spela annorlunda än AIK gjorde senast.

- De kommer troligen sätta lite högre press än vad AIK gjorde och så får vi se hur vi svarar på det, om vi kan spela oss ur den eller om vi ska hitta lite mer bakom, säger Joel Allansson, som tycker att HBK är ganska stabila även när de ligger ganska lågt.


På lördagskvällen blåser domare Glenn Nyberg i gång matchen mot Djurgården och HBK har goda förhoppningar inför matchen.

- Förberedelserna är bra och vi är redo för match igen, säger Magnus Haglund avslutningsvis.


Truppen är densamma som senast mot AIK.