Bra hemmamatch mot Bajen men bara 0-0

HBK jagade seger i jakten på säkrat allsvenskt kontrakt. Hammarby jagade Europaplatser men i en jämn match var HBK närmast segern, framförallt sista kvarten i andra halvlek då HBK skapade flera riktigt bra målchanser.
Eld och lågor inledningsvis när matchen tillfälligt fick brytas av bengalrök. Malkolm Nilsson Säfqvist försvann i röken framför Bajen-klacken. Annars i inledningen hade båda lagen en varsin halvfarlig hörna.

Jätteläge efter Andreas Bengtsson utmanade på vänsterkanten. Inlägget i knähöjd gick precis förbi Emil Tot Wikström. Sen jätteläge igen när Sadat Karim friställde Antonsson inne i straffområdet. Täckt avslut, returen till Samuel Kroon. Avslutet räddades på mållinjen. Sen Edvin Kurtulus strax utanför. Allt detta efter en kvart spelat.

Hammarby kom till några avslut längre avstånd under första halvtimmen. HBK hade nog mindre boll men lite mer direkta i sitt spel.

Nästa chans kom för Sadat Karim. HBK slog en snabbt frispark på mittplanen. Samuel Kroon passade till Edvin Kurtulus som hittade Sadat Karim i straffområdet. Sadats farliga läge mot målvakt och försvarare täcktes ut till hörna. På den efterföljande dubbelhörnan blev det allmänt kaos i Bajens straffområde men Bajenförsvaret fick undan bollen.

Ribbträff av Amir Al-Ammari i den 42:a minuten. Inget menat avslut utan ett inlägg som höll på att segla in i bortre hörnet. 0-0 i paus.

HBK skapade andra halvleks första bra chans efter 7-8 minuter. Samuel Kroons inlägg hittade Sadat Karim som nickade otagbart för Hammarbys målvakt. Tyvärr i stolpen...

Gustav Ludvigsson utmanade och kom till avslut efter 66 minuters spel. Skottet mot Malkolms bortre stolpe gick en bit över.

Bortdömt mål för HBK efter 73 minuter när Marcus Antonsson nickade in bollen. Strax därefter lämnade Marcus planen när Alexander Johansson kom in. Det var HBK som försökte och tryckte på i stora delar. Bajen kontrade mestadels.

Väldigt bra skapad chans av Hammarby i den 79:e minuten när Hammarby rullade upp men Malle och Bengtsson täckte till och ut till en resultatlös hörna. En stund senare sköt Bojanic i ribban från 25 meter.

Jätteläge för HBK. Alexander Johansson fick en jättechans inne i straffområdet och tvingande Bajenmålvakten till en bra räddning. Returen till Sadat Karim och det luktade räddning med händerna av Bajenförsvaret men ingen förseelse enligt domaren. Strax efter frispark 1,5 meter utanför straffområdet när Emil Tot Wikström revs ner. Amir eller Edvin? Det blev Amir i muren.

Tre minuters tillägg. Skulle det hända något? Ja. Bra chans för Bajen när Matko dribblade sig fram men Malle räddade till en hörna. 3 mot 2-läge för HBK efterföljande hörnan. Alexander Johansson kom helt fri med målvakten men målvakten räddade.

Det blev inte mer idag och 0-0 på Örjans Vall.

Halmstads BK - Hammarby IF, 0-0 (0-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström - Marcus Antonsson (Alexander Johansson, 73), Sadat Karim
Avbytare Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Simon Lundevall, Mikael Boman, Erik Ahlstrand, Dusan Djuric,