Tung slutsekundersförlust

HBK genomförde en bra hemmamatch mot guldjagande IF Elfsborg. Trots flera bra chanser ville bollen inte in. Ett ödesdigert bolltapp efter 92.55 gjorde att Elfsborg gjorde 0-1.
Första fem minuterna var mest kamp på novemberplanen på Örjans Vall. Sen kom matchens första chans till bortalaget men avslutade gick både en bit utanför och för högt för att bli riktigt farligt. Efter sju minuter nickade Elfsborg över i ett farligt läge.

HBK kom till en bra chans i den tolfte minuten när Andreas Bengtsson inlägg hittade Sadat Karim vid första stolpen. Hårt stressad så styrdes avslutet utanför.

Det var mer boll för Elfsborg första 20 minuterna men det hände inte mer än ovanstående.

24 minuten. Hörna till HBK. Amir Al-Ammaris hörna hittade Joseph Baffos panna men styrdes bort på mållinjen till en ny hörna. Där träffade Amir Sadat Karims panna och nick precis utanför.

HBK:s anfallsspel blev bättre med tiden. Nära nära att Samuel Kroon fick öppet mål efter Mikael Bomans kamp i straffområdet. Tim Rönning i Elfsborgsmålet hann precis fram och norpa bollen. Detta i 36:e minuten.

Farlig chans för bortalaget när HBK:are halkade i en omställning men firma Baffo/Bengtsson täckte skottet.

43 minuter spelade och nästa bra HBK-chans kom Amir Al-Ammaris hörna. Denna gången Mikael Boman som knoppade men tätt över.

En jämn första halvlek totalt sett.

Ingen skillnad i inledningen av andra halvlek på matchbilden. Lite mer boll för Elfsborg men utan chanser för något av lagen.

Nästan-läge för HBK efter 52 minuter när Samuel Kroon kom loss och passade Edvin Kurtulus som tog in bollen framför mål. Dock blev trångt och ingen kom till avslut.

Konstiga situationer på rad ledde till att Johan Larsson fick ett bra skottläge i HBK:s straffområde efter 59 minuter spelade. Dock ett avslut rakt på Malkolm Nilsson Säfqvist.

Straff till HBK efter 62 minuter. Frispark ute på kanten från Amir lyftes in. Samuel Kroon fick bollen på kroppen och en tydlig tackling i ryggen gav en signal från domare Ekberg. Kroon gick själv fram och tog den. Räddning av Tim Rönning i målvaktshöjd ute vid ena stolpen.

Johan Larsson skapade sig en ny chans i den 74:e minuten på en omställning efter en HBK-frispark. Men även denna gången var avslutet över.

Dubbeljätteläge för HBK i den 83:e minuten. Först tikitaka i Elfsborgs straffområde där Sadat till slut sköt i ribban och sen Samuel Kroon på returen men Tim Rönning räddade till hörna.

Mycket kamp av båda lagen som jagade segermål under sista 10 minuterna. Sekunder kvar tappade HBK bollen och Elfsborg gjorde 0-1. Jacob Ondrejka gjorde matchens enda mål.

En tung känsla på Örjans Vall när matchen var slut inför nästan 4000 åskadare.

Halmstads BK - IF Elfsborg, Allsvenskan, 0-1 (0-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Thomas Boakye (Emil Tot Wikström, 84), Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Samuel Kroon (Erik Ahlstrand, 84) - Mikael Boman (Alexander Johansson, 66), Sadat Karim
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Simon Lundevall, Dusan Djuric
Mål 0-1 (90+3) Jacob Ondrejka