Grattis Mikael Gustafsson!

I dag sänder vi en gratulation till Mikael Gustafsson som blir 60 år. Han spelade för HBK i två år under Jan Maks tid som tränare.

Mikael Gustafsson blev juniorlandslagsman under sin tid i moderklubben Laholms FK. HBK visade intresse för talangen och inför 1981 skrev han på för HBK. Men att ta en plats i HBK-anfallet var inte lätt då det fanns spelare som Sigge Johansson, Mats Jingblad, Rutger Backe, Stefan Hermansson och Peter Andersson att slåss med.


Första säsongen blev det endast spel i reservlaget för laholmaren men året därpå 1982 skulle Mikael Gustafsson få chansen av tränare Jan Mak.


I hemmamatchen mot Malmö FF i slutet på maj 1982 satt han på bänken för första gången. Med tio minuter kvar av matchen fick han ersätta Peter Andersson i anfallet men liksom övriga spelare lyckades ingen göra mål denna torsdagskväll.


I nästa hemmamatch mot IFK Norrköping kom han in med kvarten kvar i en målrik match. Han ersatte backen Leif Nilsson när HBK satsade allt framåt vid ställningen 3-4. Mats Jingblad lyckades kvittera och HBK kunde ta en poäng.


Vid bortamatchen mot AIK i juli var han återigen placerad på bänken men det blev inte mer spel i Allsvenskan för Mikael, som året efter återvände till LFK.


Mikael har senare varit tränare för Laholms FK, Skottorps IF och BK Walldia.
MIKAEL GUSTAFSSON

Född 23 november 1961.

Från Laholms FK 1981, till Laholms FK 1983. 

Allsvenska matcher/mål 2/0. 

Landskamper 12 J.