Grattis Christer Tonning!

I dag gratulerar vi Christer Tonning som firar sin 75:e födelsedag. Föreningen höjer på hatten och gratulerar vår gamla spelare vid denna högtidsdag.

Christer Tonning började spela fotboll i HBK:s ungdomsverksamhet och samma år som han skulle fylla 20 år debuterade han i A-laget. Det var under föreningens första säsong i trean som Christer debuterade i första höstmatchen. Hemma på Örjans vall stod Vidkärrs IF för motståndet och HBK vann med klara 5-0 i en match där Tonning var högerback.


Han spelade resterande matcher den hösten, först som högerback och senare som stopper. Säsongen därpå började han också som stopper men efter matchen mot Norrby i sjätte omgången blev det inga fler matcher.


Under hösten skrev han och Christer Hackberg på för Dallas Tornado i USA. Hackberg kom hem efter en månad men Tonning stannade i ett år. Det var ett tufft år med 102 matcher på ett år, alltså match var tredje dag. I laget fanns bl.a. målvakten Odd Lindberg, som senare skulle spela allsvenskt för både Örebro och IFK Göteborg. Tränare under sista tiden var Keith Spurgeon som senare skulle träna både AIK och Landskrona BoIS.


Inför 1969 var han tillbaka i HBK och var större delen av säsongen ordinarie som mittback medan han året därpå endast var disponibel under vårsäsongen. 1971 fick han förtroende av tränare Jan Holmberg att vara lagkapten och spelade hela våren som mittback. Sista vårmatchen borta mot Perstorps SK blev hans sista seriematch för HBK.


För under juli-månad blev det klart att han skulle studera uppe i Bohuslän och skrev på för IK Oddevold. Dock ville inte HBK släppa sin lagkapten och Tonning blev ettårsfall. Det hela slutade med att Tonning lade ner sin aktiva karriär och började som tränare i IK Oddevold.


Han har senare varit ledare i IFK Skövde och har under ett antal år samarbetat med Jonas Thern i ett skolprojekt. Sedan en tid tillbaka har han flyttat tillbaka till Skövde.Christer Tonning

Född 19 november 1946.

Egen produkt, slutade 1972 (spelade i Dallas Tornado (USA) 1967-68). 

Div. 2-matcher/mål: 40/0. 

Div. 3-matcher/mål: 16/0.