Golfnörden som är HBK-supporter

Många fotbollsspelare har golfen som ett intresse vid sidan av fotbollen. I TV-inslaget ”På väg – Marcus Antonsson” på HBK-Play slog Marcus några golfbollar på drivingrangen och visade att han är en duktig golfare med 2,0 i hcp. Vi har pratat med en riktig golfnörd som också är HBK-supporter. Han heter Michael Broström och han är en frilansande golfskribent.

Michael bor i Halmstad sedan många år men någon halmstaddialekt har inte lagt till sig med än.
- Jag är nyinflyttad i Halmstad och har bara bott här sedan 1974 och då var jag sex år gammal. Ett par – tre generationer till, så blir jag nog en ”riktig” halmstadbo. Jag är född i Norrtälje och har bott ett par år i Vallentuna, när jag var 5 – 6 år. Jag motstår dialekter väl eftersom jag inte bara är golfnörd utan även språknörd, berättar Michael.

Golfen är inte bara Michaels stora intresse utan också hans jobb.
- Jag är frilansande golfskribent samt översättare och jag jobbar bland annat med de stora golftillverkarna, skriver produkttexter åt Golfstore och skriver reportage i golftidningen Golfbladet.


Han berättar vidare om hur många golfrundor han spelade förra året och vilken bana som är hans favoritbana.
- Förra året spelade jag 269 rundor. Det var ett bra år. Förvisso ingår även niohålsrundor och några rundor på vintergreener där, men jag är ändå ganska nöjd. Min favoritbana, utan större konkurrens, är Pine Valley Golf Club i New Jersey i USA. Det är en ren dröm att få en inbjudan dit och banan är verkligen så där bra som alla säger. Den är väl värd förstaplatsen på världsrankingen år efter år.

Med tanke på Michaels stora golfintresse, så är det inte konstigt att han har Halmstad Golfarena som sitt smultronställe i Halmstad.
- Golfarenan i Ringenäs är mitt smultronställe i Halmstad och det är ett andra hem för mig.


Ursprungligen var det en träningsanläggning, men nu har de även en niohålsbana. Där finns möjligheter till fysträning, golfträning, golfspel, god samvaro och servicen är alltid bra. De har också mycket prisvärda hotellpaket för hugade och har man minsta intresse för golf och golfträning är Golfarenan ett måste, säger Michael.

Michael blev HBK-supporter när han som liten grabb började gå på Örjan och fascinerades av spelet och stämningen. Guldet 1976 blev hans passion för ”Klobben”.


Michael har själv inte spelat fotboll.
- Två vänsterfötter, närsynt och astma var ingen succé när man som grabb skulle trilla boll, förklarar han.

Hasse Selander är en av de bättre spelarna som har spelat i blått och nu är det Joel Allansson som gör ett riktigt bra jobb på mitten, enligt Michael.

Vilket är ditt bästa HBK-minne?
- Det måste vara när jag var på Gamla Ullevi 1995 och såg ”Klobben” tvåla till Parma med 3 – 0. Dessutom alla våra fyra SM-guld.

Vad tror du om slutet av årets säsong?
- Förhoppningsvis kan vi komma tillbaka till ett säkert försvarsspel och komma igång med målskyttet. Kan vi klara oss utan kval är detta en bra säsong.


Som avslutning pratar Michael om att han ska uppmuntra sina kompisar att gå och se fotboll live på Örjans vall, för att förstärka supporterkulturen.


Foto: Tord Westlund