Första nyförvärven till dam

Saga Holm och tvillingsystern Sandra Holm är först ut att presenteras som nyförvärv till säsongen 2022. Det är två spelare som skaffat sig erfarenhet av spel i div. 1. i grannklubben IS Halmia. 

För tränaren Fredrik Andersson är det inte direkt någon ny bekantskap. Han har tränat dem i många år i IF Centern där systrarna fått sin fotbollsfostran.

- Ja, Saga och Sandra känner jag sedan många år och vi hade väldigt fina år tillsammans i Centern. Det är väldigt glädjande att det väljer HBK, säger ”Fidde”.


Saga användes oftast som mittfältare i Centern men hars enaste två åren mest spelat ytterback. Hon har en bra speluppfattning och bra tillslag.


Sandra är mer offensivt lagd och spelar mest yttermittfältare eller i anfallet. Hon har också bra spelförståelse och en funktionell teknik som gör att hon tar sig förbi motståndare, ibland genom otroliga lösningar. Båda har enorm fysik och är extremt vältränade. Lägg till att de är oerhört lojala och beredda att träna väldigt hårt för att utvecklas.


Varför valde ni HBK?

- Vi vill ha en ny miljö och att vi känner Fidde sedan tidigare. Han är en bra tränare och en bra person. Vi känner väldigt stort förtroende för honom, säger Saga.


Vad förväntar ni er av övergången.

- En ny utvecklande miljö där vi kommer fortsätta vår fotbollsutbildning, ser verkligen framemot att få komma igång med laget, avslutar Sandra.