Ante avgjorde mot AIK

Det blev seger mot AIK med 1-0 efter att Andreas Johansson gjort matchens enda mål strax före paus. I och med detta avancerade HBK i tabellen och gick förbi både Sirius och Degerfors i tabellen.

HBK gjorde direkten pigg inledning där Mikael Boman sköt hårt på volley och där Sadat Karim tog returen men målvakten kunde rädda. För det var HBK som var bollförande inledningsvis innan AIK kom in i det lite mer.

AIK:s bästa chansade Stefanelli (27) när han sköt tätt över och i anfallet efter fick Boakye ett bra läge men fick inte riktigt till sitt skott.

HBK höll spelet uppe bra och fick en fin chans (37) efter ett inspel från vänster från Samuel Kroon som gick förbi en AIK:are men tyvärr bakom Sadat Karim.

AIK fick en bra chans när Bahoui satte till huvudet (42) på ett inlägg men bollen gick över.

HBK gjorde en bra första halvlek och höll på i slutet få till ett mål när Al-Ammaris inlägg gick igenom hela straffområdet. Efter den påföljande hörnan fick HBK några skottmöjligheter och Thomas Boakyes skott gav en retur från målvakten. Där dök Andreas Johansson upp vid bortre stolpen och tryckte in bollen till 1-0.

Målskytten var nöjd när han intervjuades i paus i discovery+.
- Vi gör en stark halvlek och kommer till farliga chanser fler farliga än AIK, menade Ante i paus.

Efter paus hade AIK första chansen (49) när Filip Rogic nickade bollen vid bakre stolpen efter ett högerinlägg men bollen gick över. AIK hade mycket bollinnehav i början på andra men skapade inget speciellt. Efter en hörna (61) var Amir Al-Ammari nära att klacka in en hörna i eget mål men Malkolm Nilsson Säfqvist sträckte sig och visade hur duktig han är.

Ett par minuter sen kom ett inlägg där Rogic kom till avslut över men där Andreas Bengtsson kom in sent och de svarta ville ha straff men domaren valde fria.

AIK förde mycket av spelet men HBK försvarade sig bra och var på rätt sida hela tiden. AIK började trycka ner HBK mer och mer och hemmalaget fick mer och merjobba hårt för att försvara sig.

Med drygt tio kvar fick Mikael Boman ge plats för Alexander Johansson som sånär nästan direkt fick bollen förbi målvakten efter en dåligt hemslagen passning. Bara några minuter senare fick samme ”Alle” skottläge strax utanför straffområdet och där bollen gick strax utanför.

AIK försökte mycket att lyfta in bollarna i hela sista delen av andra halvlek men HBK:arna var bra samlade. På första övertidsminuten av sex fick de in bollen mot bortre stolpen och de kändes fria men Andreas Bengtsson fick undan bollen.

Det blev inga fler mål och HBK vann till slut med 1-0.

- Vi har inte vunnit så mycket hemma var skönt att ge supportrarna detta, sa Malkolm Nilsson Säfqvist till discovery+ efter matchen.

HALMSTADS BK – AIK 1 – 0

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Samuel Kroon (Emil Tot Wikström, 94) – Sadat Karim (Alexander Berntsson, 92), Mikael Boman (Alexander Johansson, 79)

Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Dusan Djuric, Erik Ahlstrand, Simon Lundevall

Varning Edvin Kurtulus (92), Alexander Johansson (97)

Mål  1-0(45+4) Andreas Johansson