7-0 seger för P19

HBK P19 fortsätter ånga på i toppstriden av P19-allsvenskan. Med tre omgångar kvar har Bollklubb seriesegern i egna händer och mötet med Ängelholms FF under lördagen gav tre nya poäng i jakten på SM-finalplatsen. I halvtid var ledningen 3-0 och vid slutvisslan stod det 7-0 till HBK. En stark match bara dagarna efter U21-guldet på Borås Arena.
Bilden ovan: Mattias Saleem-Almgren (2 mål) och Remo Gotfredsen-Grgic (hattrick)

- Ängelholm kämpar alltid på och gör det svårt för sina motståndare, det visste vi. Dessutom har det varit många tuffa och betydelsefulla matcher på slutet, inte minst SM-finalen i onsdags. En stor eloge till killarna som laddade om och utförde 90 minuter på ett väldigt disciplinerat och bra sätt, säger tränare Johan Bergström efter matchen.

1-0 kom med kvarten spelad. En fin djupledsboll av Taulant Parallangaj till Lorent Mehmeti som serverade vasse avslutaren Remo Gotfredsen-Grgic till öppningsmålet.

Med halvtimmen spelad var det dags igen och denna gången efter ett mycket fint, långt anfall som avslutades med spel från höger, över till vänster och fram till samme målskytt igen.

3-0 bara tre minuter senare var om än en ännu större delikatess. Återigen upprullning centralt, över till höger och sedan över till vänster igen. Denna gång fick Remo Gotfredsen-Grgic se sig som framspelare då vänsterbacken Viktor Håkansson överlappade och satte vänstervristen i målvaktens bortre hörn. Halvtid 3-0.

Remo skulle bli tremålsskytt tidigt i den andra halvleken. Ett distinkt högerskott upp mot krysset gav 4-0. 5-0 efter mösteranfall från vänsterkanten där inlägget hittade Jonathan Wadensten på förstastolpen i den 65:e minuten.

6-0 kom med tio minuter kvar genom inhoppande Mattias Saalem-Almgren och ytterligare fyra minuter senare var det återigen Saalem-Almgren som distinkt nöp till på volley och fastställde slutresultatet 7-0.

- En bra genomförd match från start till mål, roligt med många mål och en stor eloge till killarna återigen. Nu laddar vi för Malmö FF nästa lördag på bortaplan, avslutar tränarteamet Bergström, Kaplinski och Pizevski.

HBK P19 – Ängelholms FF 7-0 (3-0)