U21 föll på straff

Det blev förlust för U21 när de på måndagskvällen mötte div. 1-laget Tvååkers IF med 0-1.

HBK mötte ett hårt arbetande div.-1 lag som stressade med hög press.

I första halvlek blev det statiskt med få målchanser och länge såg det ut som 0-0 skulle stå sig till halvtidsvilan, men Tvååker fick en straff i 35:e minuten, som, den tidigare U21-spelaren i HBK, Axel Berggren, säkert placerade i nät till 1-0.

I andra halvlek lyckades HBK ta sig förbi Tvååkers första press men hade förtvivlat svårt att etablera något anfallspel, då man tappade allt för enkla bollar i sista delen för att komma till avslut.

- Omständigheterna kring pandemin och ett fåtal matcher för U21-laget och för övriga Akademilag gör de svårt för samarbete och utveckling för våra unga spelare, menar lagledaren Alf Peterson.

TVÅÅKERS IF A - HBK U21    1 - 0

Malte Påhlsson - Melvin Sjöland, Edvin Kurtulus, Alexander Berntsson, Isac Larsson - Pontus Carlsson (Albin Ahlstrand, 87), Dusan Djuric, Amir Al-Ammari, Oscar Murro (Remo Gotfredesen,70) - Jonathan Wadensten (Albin Binnefors, 70), Johan Gudmundsson.

Avbytare utan spel Zackarias Nilsson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård, Eric Svensson

Mål 1-0 (35) Axel Berggren, straff