Röster efter MFF-matchen

Det blev förlust i den sista gruppspelsmatchen mot Malmö FF. Lagkaptenen, tränaren och målskytten ger sin syn på matchen.

Andreas Johansson om matchen:
- Inledningen var väl lite si så där, vi hade kanske lite för mycket respekt för dem så de fick spela loss. Jag tänkte när vi fick dem i cupen att det skulle vara en bra lärdom inför Allsvenskan och när man möter de bästa lagen så blir det så här.


- Sen tycker jag att vi växer in i det, klart att de kan få in någon, men när vi gör mål får vi energi av det. Jag tycker att vi gör det bra efter de förutsättningarna vi haft inför matchen. Sen släpper vi två alldeles för enkla, billiga och dumma mål som gör att matchen dör. Vi ger bort grejer som vi inte ska göra, men bra lärdom för många i laget att möta svenska mästarna på bortaplan, så det får vi ta med oss. Klart att man vill göra ett bättre resultat, men när vi väl vågar rulla på och framför allt när man löser deras första press, för de offrar enormt mycket folk i återerövringsfasen och löser man den så är där otroliga ytor att spela loss och kunna anfalla på, tycker vi kunde gjort det bättre.


Magnus Haglunds syn på matchen:

- Det är en match där Malmö inleder starkt men där vi kommer in i det efter hand och får kvitterat och dessutom tagit över spelbilden i slutet av första halvlek. Ändå ganska nöjda med det vi presterar under förstahalvlek.


- Vi gör en bra inledning på andra men åker på 2-1 och 3-1 ganska snabbt efteråt och då blir det uppförsbacke för oss. Malmö spelar runt och får självförtroende, och vi får jobba hårt. Så det blir en tuff andra halvlek men vi möter det laget som ska vinna Allsvenskan enligt alla experter, så det är en tuff match att spela. Det finns massor att ta lärdom av detta och ta med sig.


Amir Al-Ammari efter matchen:

- Vi visste redan innan matchen att det skulle vara en tuff bortamatch. Jag tycker att vi gör en bra första halvlek där vi håller laget kompakt och håller de utanför oss hela tiden. Sen får vi in ett mål och vi börjar spela bättre efter ungefär trettio minuter och så har vi lika i halvtid, det var ett bra utgångsläge i alla fall.


- Det känns som de växlar upp lite i andra halvlek, samtidigt som vi blir långa och breda som lag och stänger inte som vi gjorde i första halvlek. Då straffar de oss.


Om första matchen från start:

- Så klart det är lite annorlunda än vad man är van vid och det var ett tag sedan jag startade en match. Det kändes bra och jag kom in i det mer och mer och jag ska försöka toppa formen fram till den allsvenska starten.


Om målet:

- Det var fint. Erik kommer runt på kanten och hela deras lag faller ner, så jag ser att jag får ett jättebra skottläge. Jag får en bra passning och får på en bra träff. Det är nog ett av de snyggare målen jag gjort, men jag hoppas att det inte är sista gången man får se det.