Mållöst mot Kalmar

 HBK:s allsvenska comeback närmar sig och idag tog man emot Kalmar FF på Skedalaheds IP i den näst sista träningsmatchen inför seriepremiären. Matchen slutade 0-0 efter att Halmstad varit något starkare i den första halvleken, medan det var ombytta roller i den andra. 
Magnus Haglund inför matchen:
”Vi har en bra känsla. Vi spelar på gräs här idag och vi har även tränat på gräs i veckan. Det är vårt huvudunderlag så vi är glada och ser fram emot detta. Annars är det som vanligt när HBK spelar match. Vi vill vinna men samtidigt är det först i Allsvenskan som resultaten räknas och det är där vi har vårt fokus.” 

”Idag möter vi ett Kalmar med nye tränaren Henrik Rydström och jag förväntar mig ett bollskickligt lag med ett bra passningsspel och det blir en defensiv utmaning för oss att hantera det, samtidigt som vi har höga ambitioner framåt och vill komma med fart och aggressivitet och hota på det sättet. Tot Wikström och Kroon är tillbaka efter frånvaro och de kan säkert bidra, de gjorde många poäng förra året. Vi ska göra våra ”saker” och göra dem så gott vi kan, resultatet blir vad det blir och vi ser det som ett steg mot att komma så väl förberedda som möjligt när serien börjar.”

Matchen blåstes igång och det var Kalmar som började piggast, men matchens första möjlighet av värde (11) var Halmstads då Boman löpte på en långboll och lobbavslutade då Kalmars målvakt Hägg-Johansson var ur position, men misslyckat.

Ypperligt läge för HBK vid indirekt frispark till HBK i Kalmars straffområde (21) efter felaktigt tillbakaspel. Kalmarspelarna radade upp sig nära mållinjen, bollen petades till Marcus Antonsson som tog skott som fastnade i framrusande Kalmarsspelare.

Dubbelchans för HBK (23) då Samuel Kroon löpte längs högerkanten och skickade in bollen till Antonsson som vann duellen och tog skott som blockerades. Returen gick ut till Boman som sköt även han, men också denna gång stod en motståndare i vägen nära mållinjen. 

Med dryga halvtimmen spelad hade matchen sedan en tid präglats av ett anfallsglatt HBK med ett allt större bollinnehav och ett klart grepp om matchen. Även Kalmar stack upp men kom inte närmare än avslut utifrån som enkelt togs om hand av Malkolm Nilsson Säfqvist. 

Boman vältes omkull (37) några meter utanför straffområdet, något till höger – ett fint frisparksläge för en vänsterfot. Kroon sköt, bollen gick högt mot första stolpen men räddades skickligt då Hägg-Johanson stötte den upp i ribban. Boman gick på returen men bollen rensades undan i sista stund. Matchens bästa möjlighet där.

Joel Allansson blev liggande efter en duell på mittplan (42) och Kalmar gick framåt i en omställning. Bollen ut till Isak Magnusson som bröt in från vänster och föll över Boakyes ben. Straff till Kalmar. Men Piotr Johanssons skott var inte bättre än att Nilsson Säfqvist inte bara lyckades rädda fint, utan även höll bollen. Fortsatt mållöst. Samtidigt var Allansson på benen igen.

Efter straffen lyfte Kalmar men inga möjligheter skapades före pausvisslan. På det hela taget en väl genomförd halvlek av de blåsvarta.

Inga byten i Halmstad då domare Oppong blåste igång andra halvlek. 

Halmstad var bollförande i inledningen, vilket bland annat ledde till nytt frisparksläge (50) då Boman revs ned, något längre avstånd denna gång. Återigen Kroon som skytt, men denna gång över. 

Lång offensiv utflykt av Joseph Baffo (55) som avslutades med skott strax utanför straffområdet. Bollen sökte bortre stolproten, men Hägg-Johansson var där och lyckades avvärja. Pigg aktion av Baffo.

Nära Kalmarmål då Jonathan Ring plötsligt hamnade i friläge (57) efter en petning i djupet, men avslutet utanför. 

Detta markerade början på en bättre Kalmarperiod och med timmen spelad jobbade de sig fram till ett hyfsat skottläge, men långt över. Kalmar med initiativet nu och strax (62) ett ”halvfriläge” som dock inte alls förvaltades, möjligen på grund av det ”hoppiga” vårgräset.

Byte i HBK (65). Amir Al-Ammari ersatte Erik Ahlstrand.

Ganska slarvigt nu från ett HBK som letade efter mönster i det offensiva spelet. Kalmar fortsatt med greppet och i sjuttionde minuten var det nära då Boakye rensade nära mållinjen efter att övriga Halmstadförsvaret och Nilsson Säfqvist blivit överspelade.

Nytt byte i HBK (72). Simon Lundevall ersatte Emil Tot Wikström.

Men matchbilden oförändrad – Kalmar med taktpinnen och ett Halmstad med svårigheter att bryta igenom framåt. 

Ytterligare byten i HBK (81). Phil Ofuso-Ayeh och Sadat Karim ersatte Samuel Kroon och Mikael Boman. Ofuso-Ayeh övertog Boakyes position som högerback medan Boakye flyttade upp som högermittfältare.

På sin nya mer offensiva position kom Boakye till skottläge (83), men utanför Hägg-Johanssons högra stolpe.

Matchen blåstes av efter ett par minuters tilläggstid, slutresultat 0-0. En stabil förstahalvlek av HBK följdes av en svagare andra där den offensiva spetsen saknades. En halvlek till HBK, en till Kalmar – ett rättvist resultat. 

Andreas Johansson efter slutsignalen:
”Det är ganska svåra förhållanden idag med tanke på underlaget, men vi höll nollan vilket är positivt. Vi skapar många chanser i första, bollen är i stort sett på mållinjen vid tre tillfällen och det är bara det sista som saknas där. Det finns såklart mer att göra i spelet, i perioder i andra är vi inte bra, men perioder i första är bättre med flera målchanser som sagt så totalt sett en okej match av oss.”

 
HALMSTADS BK – KALMAR FF 0 – 0

Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon (Phil Ofuso-Ayeh, 81), Erik Ahlstrand (Amir Al-Ammari, 65), Joel Allansson, Emil Tot Wikström (Simon Lundevall, 72) – Mikael Boman (Sadat Karim, 81), Marcus Antonsson
Avbytare utan spel: Malte Påhlsson, Isac Larsson, Dusan Djuric, Alexander Johansson
Domare: Fredrik Oppong, Västra Frölunda
Publik: 0 (Skedalaheds IP, Halmstad)