Mållöst mot HIF

I ett soligt Helsingborg mötte HBK:s herrlag på onsdagen Helsingborgs IF i en träningsmatch. Matchen slutade 0 – 0.

Det var vädermässigt fina förutsättningar när matchen startade. HBK försökte i början av första halvlek sätta press på HIF:s backlinje med lite längre bollar men Sadat Karim lyckades inte skarva bollarna vidare till Marcus Antonsson.

Helsingborg inledde piggast den första kvarten och kom vid några tillfällen fram på kanterna. Vid ett tillfälle täckte Joseph Baffo ut bollen till hörna och vid ett annat tillfälle sköt Dennis Olsson i HIF bollen tätt utanför Malkolms vänstra stolpe.

Dennis Olsson låg bakom HIF:s bästa chans, när han i den 21:a minuten från vänsterkanten passade bollen till en fristående Rasmus Jönsson, som skarvade bollen i stolpen.

Efter den HIF-chansen jämnade HBK utspelet och skapade några lägen. I den 30:e minuten vann Karim bollen och passade den i djupled till Antonsson. Marcus kom inte åt bollen utan den täcktes ut till hörna. På hörnan blev det rörigt framför Kalle Joelsson i HIF-målet och Berntsson sköt ett hårt skott från straffpunkten som Kalle gjorde en mycket bra räddning på.

Berntsson tvingades i den 39:e minuten bryta på grund av känningar i ljumsken. Ante Johansson kom in i stället.

- Jag fick känningar i ljumsken när jag sköt. Det är typisk när man äntligen får spela, suckade Alexander Berntsson.

HBK kom vi några tillfällen fram bra på kanterna men då blev det ofta mindre bra inlägg som inte ledde till något.

Halvleken avslutades med att HBK tappade bollen på mittlinjen och Allansson tvingades att ojust stoppa HIF:s kontring. Frisparken, från ca 20 meter, sköt Brandur Hendriksson i ribban.

HBK hade mer av spelet i början av andra halvlek och i den 52:a minuten sköt Marcus Antonsson bollen i ribban. Han fick en passning av Simon Lundevall inne i straffområdet och det efter fint förarbete av Kurtulus på högerkanten.

HBK fortsatte att ha mest av spelet och skapade några halvchanser. Simon Lundevall var mycket aktiv under den här perioden.

Efter en kvart i andra halvlek skapade HIF sitt första läge och då var det inbytte Viktor Lundberg som sköt tätt utanför. Nu hade HIF en period när de hade störst bollinnehav och skapade ett antal hörnor och några bra inlägg, som oftast styrdes undan av Ante.

Mikael Boman ersatte i den 61:e minuten Karim och en kvart senare kom Dusan ini stället för Amir. I den 71:a minuten gjorde Lundevall en fin dribblingsräd på HIF:s planhalva och försökte sedan nå Boman i straffområdet men passningen blev för brant.

I slutet av halvleken fick HBK en hörna som styrdes av HIF:s Andreas Landgren mot mål och HIF:s målvakt tvingades att tippa bollen över ribban till en ny hörna. Den hörnan styrdes av en HIF:are till ännu en hörna. Hörnan blev resultatlös och sedan blåste domare Daradic av matchen.

HELSINGBORGS IF - HBK 0 - 0

Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Alexander Berntsson (Andreas Johansson, 39), Joseph Baffo, Thomas Boakye - Erik Ahlstrand, Amir Al-Ammari (Dusan Djuric, 72), Joel Allansson, Simon Lundevall - Sadat Karim (Mikael Boman, 61), Marcus Antonsson
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Isac Larsson, Andreas Bengtsson, Alexander Johansson