Haglund: - En bra match för oss

Efter tre veckor med gruppspel i Svenska Cupen väntar nu de fyra sista träningsmatcherna för HBK. Först mot två skånska Superettan-lag (Landskrona BoIS och Helsingborgs IF) och sen mot två allsvenska motståndare i form av Kalmar FF och IF Elfsborg.

På fredagen väntar Superettan-nykomlingen Landskrona BoIS med Billy Magnusson som tränare. Billy var tidigare assisterande tränare i HBK under 2017-18. HBK-managern Magnus Haglund ser fram emot morgondagens match.

- Återigen en bra match för oss. Vi möter Landskrona som spelmässigt har imponerat på oss när vi har scoutat dem. Vi får förbereda oss för en tuff match mot en nykomling i Superettan, som jag tror kommer göra det väldigt bra i serien,  tror Magnus Haglund.


Nu kan man lägga cupen bakom sig men det finns ändå saker som Magnus hoppas att man tagit lärdom av och tar med sig in i framtiden.

- Från senaste matchen (Malmö FF) tar vi med oss att vi spelade match på en nivå, mot lag på en nivå som vi tidigare inte mött, där kravet är att göra allting i hög hastighet och kravet att minimera misstag är väldigt högt, och det får vi ta med oss vidare in mot morgondagens match och in mot Allsvenskan.


I dag gjorde Marcus Antonsson sin första träning med HBK och redan i morgon kommer han spela sin första match för sitt nygamla lag.

- Marcus kommer göra debut för HBK och det känns bra att få med Marcus direkt, för att komma in i vårt spel så fort som möjligt, säger Magnus Haglund.


Truppen till matchen mot Landskrona BoIS: Malkolm Nilsson Säfqvist, Malte Påhlsson, Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Alexander Berntsson, Edvin Kurtulus, Andreas Bengtsson, Isac Larsson, Thomas Boakye, Simon Lundevall, Erik Ahlstrand, Dusan Djuric, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Mikael Boman, Sadat Karim, Alexander Johansson och Marcus Antonsson.


Matchen spelas utan publik vilket vi ber er respektera. Ni kan se den på hallandsposten.se