Grattis Michael, 60!

I dag hurrar vi för vår förre spelare Michael Christansson som under två säsonger på 1980-talet spelade för Halmstads BK.
Michael Christiansson spelade ungdomsfotboll i IF Leikin och i en stark årgång födda 1961 fanns även Ulf Sjölin. Han valde dock 20 år gammal att gå till IS Örnia och efter två säsonger med Alevallen som hemmaplan, blev det en liten överraskning när en div. 5-spelare skrev på för HBK.

I en bortamatch mot AIK strax efter midsommar 1983 debuterade Mickael i Allsvenskan. Han ersatte Leif Nilsson i paus men det blev förlust med 0-2. Han var avbytare vid något tillfälle men med tre omgångar kvar gav Jan Mak honom chansen från start. I de tre avslutande matcherna mot Östers IF, IFK Göteborg och Hammarby IFvar han med i startelvan och i den sista mot "Bajen" blev han matchhjälte.

Som vänster yttermittfältare svarade han för det matchavgörande 2-1-målet och han fick även chansen från start i första slutspelsmatchen hemma mot Malmö FF, där dock skåningarna vann med 2-1 efter mål i slutminuten.

I returen nere i Malmö var han avbytare och kom in med fem minuter kvar men då ledde Malmö FF redan med 5-0 och hann göra ytterligare ett mål. Detta blev ”Mickes” sista framträdande på den stora scenen.

Året efter var han ofta sjuk och fick inte chansen av den nye tränaren Stefan Lundin. Tillsammans med denne bestämde sig Michael för att lämna HBK och återgå till moderklubben IF Leikin.


MICHAEL CHRISTIANSSON

Född  8 mars 1961. 
Från  
IS Örnia 1983, till  IF Leikin 1985. 
Allsvenska matcher/mål  
4/1. 
Slutspelsmatcher/mål  
2/0.