Gräspremiär mot Kalmar FF

På lördagen gör HBK gräspremiär i hemmamatchen mot Kalmar FF. Efter en försäsong med konstgräs har HBK under några dagar tränat på naturgräs och i morgon blir det första matchen på detta underlag.
- Skillnaden är att det inte går lika snabbt som på konstgräs och det är samtidigt lite annorlunda teknik i bollbehandlingen. Gräs är vårat underlag, vi spelar hemma på gräs och vi spelar 22 av 30 allsvenska matcher på gräs. Det är vårt huvudunderlag, menar Magnus Haglund, som samtidigt berättar att laget har haft tre pass på naturgräs innan matchen.

- Den här veckan och framåt har vi gått från försäsong till tävlingssäsongsupplägg. Vi har förändrat vår fysträning till kortare explosivare och tagit ner något i mängd. Numera har vi också en vilodag två dagar före match vilket vi inte gjort tidigare.

Kalmar FF är en allsvensk konkurrent som de sista två åren hamnat i kvalspel. Inför detta år har man tagit in Henrik Rydström som ny tränare.
- De har bytt tränare och de har blivit mer passningsorienterande än tidigare. Det kommer bli ett test för vårt försvarsspel och se om vi kan komma upp i den aggressiviteten som krävs för att sen kunna vinna bollar för att kunna starta anfall därifrån, menar Magnus Haglund inför matchen.

Sedan senast mot Helsingborgs IF har tre spelare tillfrisknat och är tillgängliga; Samuel Kroon, Emil Tot Wikström och Phil Ofosu-Ayeh. Saknas gör Alexander Berntsson, Viktor Ljung, Jonathan Svedberg samt Edvin Kurtulus som är på landslagsuppdrag.

Truppen mot Kalmar FF: Malkolm Nilsson Säfqvist, Malte Påhlsson, Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson, Isac Larsson, Thomas Boakye, Simon Lundevall, Samuel Kroon, Erik Ahlstrand, Dusan Djuric, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström, Mikael Boman, Sadat Karim, Alexander Johansson samt Marcus Antonsson.