Bra test för HBK

Det är ett motiverat och spelsuget HBK som på lördagen tar sig ann den sista gruppspelsmatchen mot regerande svenska mästarna Malmö FF på bortaplan 
- Det ska bli kul att möta Malmö! Det är alltid inspirerande att möta duktiga lag och med Malmö, som vann Allsvenskan i fjol och är favoriter till att vinna i år, blir det extra roligt. Det är en bra värdemätare att se hur vi står så det är bra att vi får en sådan match så tidigt. Mot Malmö kommer det nog bli mer fokus på vårt försvarsspel än de tidigare matcherna, så det blir ett bra test för vår defensiv som vi vet är stark, menar HBK-managern Magnus Haglund. 

- Varken vi eller MFF kan ju gå vidare från gruppen så det ger ju matchen lite speciell karaktär, Det blir svårt att säga hur det kommer att te sig på matchen, men när man tar på sig HBK-tröjan så vill man ju såklart vinna varje match även om det inte genererar en slutspelsplats, säger Magnus Haglund.

Efter resultaten i de två inledande matcherna kan man tro att Haglund skulle kunna vara orolig men det är han inte. 
- Att vi inte gjort mål mot GAIS eller VSK oroar mig inte. Vi har visat att vi är duktiga på att göra mål, många och över tid, och hade inför Svenska Cupen 14 raka matcher där vi gjorde mål i och vi har duktiga och målfarliga spelare. Mot GAIS skapade vi dessutom väldigt mycket chanser och borde gjort något mål i den matchen så jag är inte orolig.  Förhoppningsvis kommer målen mot Malmö i morgon. 

Träningsmässigt följer laget den plan man har och gör ingen större skillnad för att det är cupmatcher.
- Vi tränar efter vår plan och har inte lagt mer vikt vid någon specifik del ännu, utan vi följer det vi har satt upp. Vi är i god fysisk form, precis som i fjol vid den är tiden och nu när snön har smält undan har vi kunnat flytta ut och få ännu mera träning på stor plan, vilket såklart är positivt, avslutar Haglund.

Truppen till matchen är följande: Malkolm Nilsson Säfqvist, Malte Påhlsson, Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Alexander Berntsson, Edvin Kurtulus, Andreas Bengtsson, Isac Larsson, Thomas Boakye, Simon Lundevall, Emil Tot Wikström, Erik Ahlstrand, Dusan Djuric, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Mikael Boman, Sadat Karim.