2-1 seger för U21 mot FFF

U21 tog sin första seger för året när de på måndagen besegrade Falkenbergs FF med 2-1 efter att ha fått en drömstart på matchen med 2-0 redan efter tio minuter.

U21 satte full fart från början och tog ledningen när Simon Lundevall (bilden) lugnt och rutinerat placerade in första målet efter att ha blivit fint framspelad av Pontus Carlsson. Några minuter senare kom även tvåan. Denna gång var det Alexander Berntsson som slog en delikat framspelning till Albin Binnefors som distinkt kunde stöta in 2-0.

HBK fortsatte att trumma på och Johan Gudmundsson fick ett friläge som dock räddades av målvakten. FFF var inte ofarliga utan kontrade och Malte Påhlsson fick göra några kvalificerade räddningar.

- Det var en halvlek som vi dominerade både i försvar och anfall, menar lagledaren Alf Peterson.

Efter paus lyckades inte HBK hålla samma fokus, vilket ofta sker när ett lag spelmässigt är bättre, utan bjöd in FFF i matchen. Dessa reducerade till 2-1 med drygt tjugo minuter kvar av matchen, men några fler mål blev det inte.

- Det är viktigt för våra A-truppspelare och Akademispelare att få matcher och mötena med FFF är alltid bra tillfälle för prestation.

U21-Allsvenskan är planerad att starta först 21 april så alla matcher mot kvalificerat motstånd är viktiga för oss, tycker Alf Peterson.