Surt tapp för HBK

Den sjätte omgången avslutades när Mjällby AIF kom besökte Örjans vall på Kristihimmelsfärdsdagen. Länge såg Marcus Antonsson ledningsmål bli avgörande men på övertid fick Mjällby in en kvittering.

Gästande Mjällby, ledda av den förra HBK-spelaren Christian Järdler kom till dagens match med två raka segrar, 1–0 i både matcherna mot Degerfors och Östersund.

Gulklädda Mjällby började bäst och hade redan efter tre minuter en bra målchans när Joel Nilsson plockade upp bollen efter ett passivt agerande i HBK försvaret och avslutade hårt pressat utanför Malkolm Nilsson Säfqvists högra stolpe.

Mjällby fortsatte att vara spelförande med ett högt bollinnehav men utan att skapa så mycket farliga målchanser. Matchens inledning präglades av mycket kamp, och ett ganska lågt speltempo och två lag som försökte spela långt.

Straff 1: Marcus Antonsson förvaltar straffen och jublar efter 1-0.

22 minuter in i matchen får HBK en straff, Amir Al-Ammaris inlägg möttes upp av Mikael Boman vars nick träffade Max Watsons hand. Marcus Antonsson var säker från elva meter.

Efter målet tar HBK över mer och mer. Tempot höjs och HBK får ner bollen på mattan och har flera fina omställningar men lyckas inte omvandla det till några heta målchanser. Men HBK går till halvlek i ledning.

- Det är en tuff match att möta Mjällby, de är två lag som tar ut varandra. Vi sätter en del av de delar vi vill få gjort under första halvlek så det känns okey efter första 45 minuterna, säger Magnus Haglund efter matchen.

Andra halvlek är betydligt mer sevärd med fler chanser från bägge håll. Gästerna står högre och för spelet men lämnar mycket luckor som HBK flera gånger kan utnyttja. Bland annat har Emil Tot Wikström och Sadat Karim fina chanser men skotten täckes till hörna av ett hårt arbetande Mjällbyförsvar.

- Vi har en väldigt fin period mellan minut 60 och 75 där vi har flera stora chanser, fortsätter Magnus.

Straff 2. Malkolm Nilsson Säfqvist räddar straffen från David Löfquist.

Efter denna period tar Mjällby över på nytt och skapar ett stort tryck mot HBK, flera fasta situationer där gästerna är tunga.

Med drygt fem minuter kvar får även Mjällby en straff efter att Josef Baffo varit för brysk i eget straffområde. Den straffen slogs av David Löfquist men HBK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist räddade bollen till hörna.

Men straffen ger gästerna ännu mer energi och har en stark forcering där Jacob Bergström i den 93:e minuten kan kvittera efter en tilltrasslad situation på en hörna.

- Mjällby är väldigt tunga där framme på slutet och har en forcering som vi tyvärr inte klarar av, så det är ju alltid surt att tappa en match som vi leder så länge, avslutar Magnus.

HALMSTADS BK - MJÄLLBY AIF  1 - 1

Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Thomas Boakye, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström (Erik Ahlstrand, 87) - Mikael Boman (Sadat Karim, 46), Marcus Antonsson

Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Kazper Karlsson, Simon Lundevall, Alexander Johansson