Statistik vårens matcher

Efter de inledande åtta omgångarna är det nu EM-uppehåll. Vi har tagit fram lite statistik över vårens matcher.
När det gäller varningar så har båda våra innermittfältare Amir Al-Ammari och Joel Allansson två varningar, medan en kvartett har en varning. Detta har gjort att HBK samlat ihop åtta Fair Play-poäng och är tillsammans med Kalmar FF det lag som har minst poäng, vilket är bäst. Närmast följer Djurgården med nio och Örebro med tio. Flest poäng har BK Häcken med 21, IF Elfsborg 20, Malmö FF 19, Hammarby 19 och Varbergs BoIS 19.


Malkolm Nilsson Säfqvist är en av tre spelare som spelat samtliga minuter hittills.

På hemmaplan är HBK alltjämt obesegrade efter de fyra inledande matcherna. Vinst i premiären mot BK Häcken har följts upp av tre oavgjorda matcher mot IFK Göteborg, Mjällby AIF och Degerfors IF. Även under förra allsvenska sejouren 2017 spelade HBK tre oavgjorda matcher i följd på hemmaplan.


Med Sadat Karims mål i Borås bröts bortasviten med tre raka förluster.

Utanför Örjans vall startade HBK med tre raka förluster men detta bröts när man slog IF Elfsborg på Borås Arena. 2017 var det under hösten fyra raka bortaförluster.

Samtliga åtta matcher hittills har varit jämna och som högst har ena laget vunnit med ett mål. Något liknande var HBK med om 2017 då man spelade tio raka matcher där det aldrig var större än en uddamålsseger. Men på dessa tio matcher blev fyra lika medan HBK förlorade de andra sex.

Hittills har HBK använt sexton spelare, varav tio spelare spelat samtliga åtta matcher. Av dessa har sju spelare startat samtliga åtta matcher.


Nyförvärvet Amir Al-Ammari har hittills svarat för ett mål och har samtidigt spelat samtliga minuter i årets Allsvenskan.
Trion Emil Tot Wikström, Mikael Boman och Erik Ahlstrand har gjort flest inhopp med fyra var, medan Simon Lundevall och Emil Tot Wikström blivit utbytta flest gånger med tre var.

Tre spelare har spelat samtliga minuter hittills. Det är Malkolm Nilsson Säfqvist i målet, Andreas Johansson i mittförsvaret och Amir Al-Ammari på mittfältet.

Förutom de sexton som deltagit hittills har ytterligare sex spelare varit på bänken utan att få spela något ännu.

Marcus Antonsson har svarat för flest mål hittills med fyra st. medan Thomas Boakye har svart för flest målgivande passningar.


Förutom att Marcus Antonsson svarat för fyra mål så är han den spelare i HBK som hittills sprungit flest meter på de åtta inledande matcherna.

Lägger man ihop alla löpmeter som spelarna har gjorts hittills så har Marcus Antonsson sprungit mest 90 855 meter (över nio mil). Strax därefter har Amir Al-Ammari sprungit 89 362 meter och Joel Allansson med 88 594 meter.

Mer statistik ser ni på följande pdf-fil: