Starka hemma efter sju raka segrar

På söndag är det match för HBK igen. Nu blir det ett klassikermöte med IFK Göteborg, som en gång i tiden kallades Halmstad Norra. Det var då och nu är nu. HBK är nykomlingar och IFK, som haft tuffa år, har satsat och har tagit hem flera gamla spelare – och fler är på väg i sommar.

HBK-managern Magnus Haglund gillar att spela hemma igen och att efter två matcher på konstgräs återigen få spela på en härlig grönnaturgräsmatta.

- Det ska bli härligt att spela hem igen och ställs mot en ny stark motståndare. Göteborg kommer med ett lag som är väldigt profilstarkt lag med mycket erfarenhet.


Hemma på Örjans vall avslutade HBK förra säsongen med sex raka segrar, med målskillnaden 15-1, och fortsatte med en premiärseger mot BK Häcken med 1-0.

- Givetvis är det skönt att kliva ut på Örjans vall igen, där vi känner oss väldigt starka och vill göra ytterligare en stark hemmamatch. För vi trivs väldigt bra på Örjans vall, både med miljön och underlaget.


Som nykomling får man inget gratis och det är Haglund väl medveten om.

- För att hävda oss krävs stenhårt arbete som ska ligga till grund för att vi ska göra en prestation att vi kan få någonting med oss.


Även om det är ett fåtal, så får HBK äntligen spela inför hemmasupportrar igen. Detta inspirerar både Haglund men även hans spelare.

- Det är jätteroligt att vi kan släppa in supportrar, även om det är i en extrem liten skala. Vi tycker det är kul att vi får släppa in dem och de kommer säkert göra sitt för att höja stämningen på arenan.


HBK har haft lite skadebekymmer på sistone och till matchen saknas de långtidsskadade Viktor Ljung, Jonathan Svedberg, Samuel Kroon och Phil Ofosu-Ayeh samt Alexander Johansson och Isac Larsson.


Matchen startar kl. 15.00 på söndag eftermiddag och sänds direkt i Kanal5 (eller discoveryplus.se).