P17 vann mot Astrio med 7-1

HBK P17 mötte på lördagen sina ”årskollegor” i BK Astrio P17 i en träningsmatch på Halmstad Arena Plan 2 (Sannarp B). Matchen slutade med HBK-vinst med hela 7-1 efter 2-0 i paus.

Spelmässigt var det en jämn första halvlek där det dock var HBK som skapade målchanser och förutom två skott i stolpen så var det Viggo Rolfsson som med två fina mål såg till att HBK ledde med 2-0 efter 45 minuter. Vid bägge målen var det Rolfssons forwardskollega Alex Hall som stod för de målgivande passningarna.

- Trots 2-0 så var vi inte särskilt nöjda med första halvlek, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.
– Försvarsspelet var bra men vårt anfallsspel var för långsamt med många bolltapp och slarvigt eget spel.

Spelet förbättrades dock avsevärt under andra halvlek där HBK hade att stort bollövertag och det gjorde också att de hårt kämpande Astrio-spelarna tröttnade rejält efter hand.

Viggo Rolfsson gjorde 3-0 och blev ”Mr Hattrick”, gamla HBK-spelaren Lukas Svensson stack emellan med ett snyggt skott och reducerade till 3-1, men sedan gjorde Alex Hall, 4-1, Hugo Eliasson 5-1 på straff, Hugo Rödin 6-1 och Enis Krasniqi fick avsluta målkalaset med ett distinkt 7-1 i slutminuten.

Noterbart är att fem av målen gjordes av spelare födda 2005, Rolfsson, Hall och Rödin varav de två sista gjorde debut i 17-årslaget.

- Mycket roligt att spelarna och laget i andra halvlek visade vad de kan och att både spel och målskytte lossnade, säger den huvudansvarige tränaren Alexander Sakac efter matchen.

– Nu kan vi se fram emot en spännande vecka och en efterlängtad seriestart för både spelare och ledare.

HBK P17 spelar sin sista träningsmatch på tisdag 18.45 hemma mot Ängelholm och sedan väntar Helsingborgs IF på bortaplan i seriepremiären på söndag 6 juni klockan 12.30 på Olympia.

HBK P17 – BK Astrio P17 7-1 (2-0)

1-0 (35) Viggo Rolfsson, 2-0 (43) Viggo Rolfsson, 3-0 (51) Viggo Rolfsson, 3-1 (52) Lukas Svensson, 4-1 (66) Alex Hall, 5-1 (84) Hugo Eliasson, 6-1 (88) Hugo Rödin, 7-1 (90) Enis Krasniqi.

Laget: Alexander Nielsen – Axel Persson (60), Axel Abrahamsson, Viktor Dahlin (45), Fabian Kindbom Nanfeldt – Hannes Mårtensson (60), Noel Åberg (63), Hugo Rödin, Kristian Misic – Viggo Rolfsson (60), Alex Hall.
Avbytare: Wilmer Hesselgren (46), Emil Annerhult (60), Enis Krasniqi (60), Hugo Eliasson (60), Milanas Razinskas (63), Isak Svensson.