ÖSK höll undan – förlust på Behrn Arena

HBK:s startelva var densamma som senast mot IFK Göteborg, men på bänken såg vi två förändringar. Albin Binnefors och Dusan Djuric gav plats åt Alexander Johansson och 16-årige Kazper Karlsson. Efter en mållös första halvlek tog Örebro en tidig ledning i andra. Trots Halmstadpress större delen av andra halvlek slutade matchen 1-0 till Örebro. 

Marcus Antonsson innan matchstart:
”Vi är igång ordentligt med säsongen nu och jag själv har kommit in fint i truppen. Vi har en tydlig idé som lag och jag har hittills spelat 90 minuter i varje match. Det ger en kontinuitet som man mår bra av. Idag möter vi Örebro som har haft en tuff inledning samtidigt som vi själva har presterat bra och tycker att vi förtjänar mer än den tabellposition vi har. Men varje match lever sitt eget liv. Jag fyller 30 år idag och önskar mig bara en sak – tre poäng.”


Efter en dubbelhörna (6) för HBK kom matchens första avslut på mål, men Marcus Antonsson fick ingen kraft i nicken – inga bekymmer för Örebros franske målvakt Allain. 


Efter en annars händelsefattig inledande kvart kom matchens första målmöjlighet (16) då Thomas Boakye löpte inåt banan och spelade vidare till Emil Tot Wikström som tog skott med sin vänsterfot. Hyfsad träff och först efter vissa svårigheter fick Allain kontroll på bollen.


Redan minuten efter (17) skapade Örebro sin första möjlighet, och den var stor. Jake Larsson hamnade mer eller mindre i ett friläge men ur något dålig vinkel från vänsterkanten. Malkolm Nilsson Säfqvist lyckades avstyra skottet till en resultatlös hörna.


Matchen hade vaknat till liv nu. Efter en fin aktion av Andreas Bengtsson på vänsterkanten som avslutades med en nätt lyftning inåt straffområdet (26) kom Tot Wikström i ett fint läge men i dålig vinkel. Avslutet mot första stolpen men där hade Allain stängt.


Halmstad fortsatte gå framåt. Nytt avslutsläge i straffområdet för Tot Wikström (30) men denna gång blockerat av Örebroben.

Mitt i denna fina Halmstadperiod stack Örebro upp och fick iväg ett fint skott utifrån (35). Bollen sökte vänster kryss men Nilsson Säfqvist var välplacerad och hade inga större problem att styra ut till hörna.


Nästa farlighet var också Örebros. Jake Larsson vandrade inåt från vänster, lämnade över till Deniz Hümmet i farligt skottläge men träffen var dålig, Nilsson Säfqvist skopade enkelt upp bollen.

Inget mer av värde hände innan halvtidsvisslan, 0-0.


Mikael Boman i paus:

”Det är en ganska jämn halvlek. Vi har bra perioder, Örebro har bra perioder, och båda lagen skapar hyfsade målchanser. Våra chanser har kommit när vi kommer runt på kanterna och inte så mycket genom tidiga, längre bollar. I andra halvlek behöver vi sätta fart på bollen och spela snabbare för att skapa möjligheter på fler sätt.”


HBK genomförde ett byte inför andra halvlek. Edvin Kurtulus ersattes av Erik Ahlstrand som tog plats till höger på mittfältet medan Thomas Boakye flyttade ner till högerbacken.


Mål för Örebro (49). Joseph Baffo förlorade bollen i en duell nära Örebros högra hörnflagga. Bollen transporterades snabbt in i en öppen yta i straffområdet och spelades in framför mål där Hümmet bara hade att peta in den till 1-0.


Halmstad var nu det jagande laget mot ett huvudsakligen defensivt inriktat lag, en ovan situation för HBK hittills i år.


Skottläge för Bengtsson (62) efter inlägg från Boakye. Bra träff, men halvmetern utanför höger stolpe. Boman nästanläge i straffområdet (65). Skulle Halmstad lyckas bryta igenom?


HBK-byte (72). Emil Tot Wikström ersattes av Simon Lundevall.


Halmstad med mycket boll nu mot ett uppställt Örebro. I perioder belägrades ÖSK:s straffområde fullständigt men den stora chansen ville inte komma.


Nytt HBK-byte (86). Andreas Bengtsson ersattes av Sadat Karim.


När matchen gick in på stopptid (3 minuter) fortsatte Halmstad leta vägar igenom ett lågt stående Örebro – men utan framgång.

Örebro höll undan, matchen slutade 1-0.


Simon Lundevall efter matchen:
”I första halvlek har vi lite låg energi, tycker jag. Vi håller i bollen bra med borde ha skapat mer. I andra tar de ledningen tidigt, sen ”lägger” de sig. Vi trycker på och skapar chanser som hade kunnat lett till både ett och två mål men det blev inte så. Själv hade jag mycket boll och försökte framåt men de låg väldigt tajt, det var svårt. Vi slog många inlägg men fick inte in den.”


ÖREBRO SK – HALMSTADS BK 1 – 0

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus (Erik Ahlstrand, 46), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson (Sadat Karim, 86) – Thomas Boakye, Joel Allansson, Amir Al- Ammari, Emil Tot Wikström (Simon Lundevall, 72) – Mikael Boman, Marcus Antonsson

Avbytare utan spel: Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Alexander Johansson, Kazper Karlsson
Mål: 1-0 (49) Hümmet
Domare: Granit Maqedonci, Göteborg

Publik: 8 (Behrn Arena, Örebro)